Goodwood

Retro: Fotoverslag Goodwood Festival of Speed

goodwood_2

Het prachtige park van de Earl of March and Kinrara is dit weekeinde de plaats van handeling voor het Goodwood Festival of Speed. De historie van de autosport in al zijn facetten staat in het middelpunt tijdens dit fantastische evenement, waar dit jaar speciale aandacht is voor de legendarische "Silberpfeile", de zilverkleurige raceauto's van Auto Union en Mercedes-Benz, die 75 jaar geleden voor het eerst in actie kwamen. Liefst 12 van deze prachtige auto's zijn dit weekeinde op Goodwood verzameld - zoveel waren er sinds de jaren dertig niet meer bij elkaar. Daarnaast is er extra aandacht voor Audi, dat dit jaar 100 jaar bestaat en als "Featured Marque" op Goodwood enorm uitpakt. De schitterende display voor Goodwood House bevat een Audi R8 en een Auto Union Stromlinie uit 1937. Een impressie van wat we er verder nog allemaal zagen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


goodwood_1

We reisden naar Goodwood met een Jeep Grand Cherokee, een prima en comfortabel vervoermiddel, uitstekend geschikt voor de in Engeland zo geliefde "garden party".

goodwood_3

Het Goodwood Park is een enorm landgoed in het zuiden van Engeland, dat ondermeer een racecircuit, een vliegveld, een paardenrenbaan, een Rolls-Royce-fabriek en een golfbaan omvat. Op de golfbaan was het heerlijk rustig...

goodwood_32

...terwijl de parkeerterreinen al vroeg in de ochtend goed gevuld waren.

goodwood_4

In de categorie Le Mans-auto's zagen we de Porsche 936 uit 1977 (Barth/Ickx),

goodwood_5

...de winnende BMW uit 1999 (Winkelhock/Dalmas/Martini)...

goodwood_6

...de Audi R15 van dit jaar (Kristensen/Capello/McNish)...

goodwood_15

...en de winnende Peugeot 908 HDi van enkele weken geleden (Wurz/Brabham/Gené).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet