WTCC

ADS: WTCC: Groeten uit Brno

brno_1
Bij de Duits-/Tsjechische grens in Bayerisch Eisenstein

Het zijn drukke weken. Van Le Mans via de Masters nu in het Tsjechische Brno, waar dit weekeinde de eerste helft van het seizoen in het FIA WK Toerwagens (WTCC) wordt afgesloten. Het is een bijzonder evenement, want zoals bekend rijden met Tim en Tom Coronel dit weekeinde voor het eerst twee broers samen in een WTCC-evenement. We reisden naar Brno met een nieuwe SEAT Altea XL en blijven in de regio, want volgende week staat in Zuid-Duitsland (Neurenberg) de DTM op het programma.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


brno_2

Op vrijdag liet Tsjechië zich bepaald niet van zijn vriendelijkste kant zien: regen, regen en nog eens regen. Het maakt het land, dat toch al een enigszins grauwe indruk maakt, er niet bepaald vrolijker op. Op de snelweg A1, van Praag naar Brno, ontwaarden we tussen de regendruppels door wel een reclame-uiting voor het WTCC-weekeinde.

brno_3

De regen op vrijdag maakte het voor de teams en rijders in de diverse WTCC-supportklasses bepaald niet gemakkelijk. Het zwaarste schadegeval was er in de Abarth 500 Trofeo, waar de Tsjechische gastrijder Radek Bares één van de auto's op het dak rolde.

brno_4

Het WTCC-verhaal van het weekeinde is natuurlijk het gezamenlijke optreden van Tim en Tom Coronel, die de tweelingrol wel heel perfect spelen.

brno_9

Vader Tom Coronel sr. (rechts) is ook in Brno aanwezig om de prestaties van zijn beide zoons gade te slaan en is maar wat trots op Tim en Tom. "Ik heb er kippenvel van", bekende hij, toen de beide identieke SEATs vanmorgen in de vrije training de pitbox verlieten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet