Belcar

Belgian GT: ADS: Groeten van Belgian Race Kick Off op Zolder

Ondanks de economische crisis en de politieke beslommeringen rondom het Belgian GT Championship wisten ruim voldoende toeschouwers de weg naar de eerste wedstrijden van het seizoen te vinden. Humor en spektakel zorgden voor voldoende ambiance in de Belgian GT, BRL en de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

van_kouwen_1
De 66-jarige John van Kouwen maakte een comeback. "Voor de rest van mijn leven
wil ik blijven racen."

Oudste deelnemer in de DSMEC
In de hoogtijdagen van de Belcar vormde de Nederlander John van Kouwen een vast bestanddeel van het kampioenschap. Een enorme zware crash in de Paddock Chicane jaren geleden leek het definitieve einde van de racecarrière van de Nederlander in te luiden. Nu vele jaren later is de 66-jarige Van Kouwen weer terug op het circuit. Van Kouwen: “Ik ben inmiddels al enkele jaren volledig hersteld van mijn zware ongeval Ik begon het racen op de zondagmiddag behoorlijk te missen en daarom ben ik nu dus van plan om nog vele jaren in DSMEC door te gaan!” Samen met Derdaele eindigde Van Kouwen met een First Motorsport Porsche 996 als 29e algemeen en zestiende in de klasse 2.

frits_laurens_2
Frits van Amersfoort kwam even bij Laurens Vanthoor op de koffie.

Onverwacht bezoek
Ook Frits van Amersfoort kwam even bij Laurens Vanthoor op bezoek. De jonge Vanthoor is waarschijnlijk de enige rijder ter wereld die op een circuit geboren is en er ook nog eens woont. Als je dan bezoek komt dan breng je uiteraard de Dallara Volkswagen F3 mee, zodat het publiek op een gratis demo getrakteerd werd die niet op het programma stond. Een dergelijk bezoek is altijd aangenamer dan de rampenoefening die afgelopen zaterdag in de pits plaats vond.

steigerende_mustang_3
Als een Mustang op een circuit komt begint hij natuurlijk direct te steigeren toch?

heat_stress_control_4
Deze rijder is kennelijk geen heethoofd op de baan. Die heeft het helemaal onder
controle!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet