WTCC

ADS: WTCC: Groeten uit Curitiba 1

“Bem vindo”, hartelijk welkom luidt het motto in Curitiba, waar het vijfde seizoen van het WK Toerwagens (of eigenlijk het zesde seizoen, als je 1987 meerekent) dit weekeinde van start gaat. In zomerse temperaturen is er een vol startveld met 24 auto’s, wat in economisch moeilijke tijden een positief signaal genoemd mag worden. Voor de Europese races wordt zelfs nog meer uitbreiding van het veld verwacht. AUTOSPORT.NL is er in Brazilië bij en doet dit weekeinde verslag van de activiteiten.

Tekst: René de Boer
Foto’s: Rebocar Automotive Productions

curitiba_1
Een nieuw gezicht in het WTCC, de Chevrolet Cruze, met daarnaast de nu rode Lada van Jaap van Lagen

Ter promotie van het evenement was er op donderdag op de Boca Maltida in het stadscentrum van Curitiba een handtekeningsessie met de WTCC-rijders, waarbij ook een aantal wedstrijdauto’s als publiekstrekkers stonden opgesteld.

curitiba_2
Tom Coronel moest heel wat handtekeningen zetten

curitiba_3
Er kwam aardig wat publiek op het promotie-evenement af

curitiba_4
Nieuw is in Curitiba de combinatie van het WTCC-evenement met de tweede ronde van de International Rally Challenge, die evenals het toerwagenkampioenschap een nauwe band met TV-zender Eurosport onderhoudt. Het servicepark van de rally bevindt zich op het circuit en in de stad was een podium opgebouwd voor de showstart van de rally.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet