BNL Karting Series

Karting: BNL: Ries Viverette Belgisch kampioen MiniMax

bnlGenk13824206

Ries Viverette is de nieuwe Belgische kampioen karting in de MiniMax klasse. Het Belgisch kampioenschap bestond uit drie wedstrijd weekends waarvan het laatste vorig weekend werd afgewerkt. Met een minieme voorsprong op de concurrentie trok Ries Viverette naar Karting Genk waar de uiteindelijke beslissing zou vallen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Charles op de Beeck is dit jaar de grootste uitdager van Viverette in het kampioenschap. Hij kende samen met Viverette een sterk begin van het seizoen, maar Viverette werd alsmaar sterker race per race. Tijdens het laatste weekend in Genk maakte de jonge GKS rijder het dan ook helemaal af. Tijd voor een terugblik met Ries en vader Kris Viverette.

"Natuurlijk ben ik zeer tevreden met het resultaat van het weekend. Na een goede training op vrijdag gingen we de eerste race dag in. Op zaterdag had ik een vierde tijd tijdens de chrono. Na een gewaagde start, in de regen, langs de buitenkant kwam ik als eerste de bocht door. Ik heb de race kunnen controleren met een stevig tempo, mijn plaats kwam nooit in gevaar. De tweede race begonnen we op een mindere droge setting en ik verloor ik veel plaatsen, maar de regen bracht redding en ik kon opnieuw beginnen in te halen met een vierde plek als resultaat. De derde race nam ik opnieuw een goede start, maar opnieuw hadden we een te veilige setting op de kart. De vierde race startte ik achter de grootste concurrent, maar wist hem direct voorbij te gaan en reed in de regen van iedereen (behalve 1 rijder die niet in het kampioenschap voorkwam) weg. Ik wist vrij snel dat het kampioenschap binnen was maar ik moest me blijven concentreren tot het einde. Op het podium voelde ik me enorm goed! Ik was samen aan het vieren met Charles op de Beeck en Raphael Baertsoen. Het waren mijn grootste concurrenten, maar zijn ook goede vrienden. Er komen ondertussen veel felicitaties van familie en vrienden binnen. Ik ben het GKS team en mijn papa zeer dankbaar."

bnlGenk13825688

Ook vader Kris is erg tevreden. "We begonnen het weekeind met de kleinste voorsprong op Charles, en Rafael had ondertussen mits een goed resultaat in Ostricourt het gat kleiner gemaakt, dus het beloofde erg spannend te worden."
Hoewel Ries heel de tijd vooraan meedraaide waren er toch wat problemen met de afstelling van de kart. Maar uiteindelijk kwam alles goed! "Ries wist telkens een mooie start te nemen, hij was mooi gefocust en liet niets merken van zenuwen. We zijn GKS, en vooral Paul & Koen Lemmens, Rico Frijsinger en de rest van het team heel dankbaar."

bnlGenk13824420
Het GKS team heeft een groot aandeel in de nieuwe kampioen. Net zoals bij Jenson Button en Robin Frijns werd alles gedaan om de titel te kunnen pakken. "Voor dit jaar had het team twee nieuwe chassis ontwikkeld, maar deze bleken minder performant tijdens de warme races. Samen met GKS hebben we dan een evolutie gedaan op het chassis van vorig jaar en dat bleek te werken, de titel is binnen!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet