Algemeen

Dragracing: Europese titels voor Mäkelä, Bellio, Ericsson en Ålund

bellio p spef19
Sandro Bellio

Eerste dragrace-titel voor België
In de klasse Top Methanol werd de titelstrijd ook al in de kwalificaties beslist. Als eerste rijder uit België slaagde Sandro Bellio erin om een FIA EK titel in het dragracen op zijn naam te schrijven. Bellio liet er in de kwalificatie ook geen twijfel over bestaan en pakte in een uitstekende 5,49 seconden de eerste kwalificatiepositie.

lagg spef19 q2
Jonny Lagg

Jonny Lagg kende de nodige problemen maar besloot de kwalificatie toch op plek twee, gevolgd door Monty Bugeja die op vrijdag aan de kant bleef, maar door een in allerhaast ingevlogen onderdeel voor de motor op zaterdag toch nog in actie kon komen.

bugeja spef19
Monty Bugeja

Silvio Strauch besloot de kwalificatie op plek vier.

bellio spef19 q2
Sandro Bellio

Omdat Bellio in de eerste eliminatieronde (en meteen halve finale) Strauch ruim achter zich liet en Bugeja Lagg met problemen zag afhaken, moest de nieuwe kampioen het in de finale opnemen tegen de snelle man uit Malta.

tm spef19 final
De finale met Sandro Bellio en Monty Bugeja

Beide rijders wachten extreem lang met het in 'stage' gaan. Bellio reageerde beter op de lichten maar raakte uit het rechte spoor en dat was voldoende voor Bugeja om de Belg te achterhalen en in 5,30 seconden naar de runner-up positie te verwijzen. Met drie overwinningen en in totaal vier finaleplaatsen pakte Bellio zeer overtuigend de titel, op twee gevolgd door Lagg en op drie Bugeja.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet