Algemeen

Dragracing: Eerste goud voor Liam Jones en Robin Norén bij NitrOlympX

timohabermann
Timo Habermann

Opnieuw Habermann
De Top Methanol klasse werd bij hun thuiswedstrijd weer een Habermann feestje. Timo Habermann eiste met een snelle 5,31 seconden de eerste kwalificatiepositie voor zich op, terwijl zijn broer Dennis op zaterdag met 5,35 seconden naar de tweede positie wist te klimmen. Met Jonny Lagg op drie werd de volledige top drie ingenomen door dragsters. Sandro Bellio was met 5,66 seconden opnieuw de beste Funny Car, gevolgd door Jürgen Nagel. Voor de als vijfde gekwalificeerde Mikael Larsson was het Hockenheim-weekend als gevolg van een motorschade na de kwalificaties al over. De Noorse Linn Engan Karlsen sloot de rij.

bellio1
Sandro Bellio

In de eerste eliminatieronde verbeterde Bellio zich tot 5,49 seconden en klopte Nagel. Daarmee kwam de Belg weer in de buurt van de tijden die hij op het scorebord wil zien en had, rekening houdend met de 0,22 seconden handicap voor de dragsters, weer een serieuze kans tegen de Habermann broers. In de halve finale was de tyreshake echter weer terug bij Bellio en dus ging de winst naar Timo Habermann.

dennishabermann
Dennis Habermann

Omdat in de andere halve finale Lagg gokte op te lampen, maar rood trok, promoveerde ook Dennis Habermann naar de finale. Daarmee voor de derde keer in vier wedstrijden een finale tussen de twee Habermann broers. Nu was het echter de beurt aan Dennis Habermann om een rood licht te trekken waardoor de winst voor de derde keer dit jaar naar Timo Habermann ging en het in de onderlinge confrontaties nu twee tegen één staat in het voordeel van Timo.

tmfinale1
De finale

habermannpodium
Dennis en Timo Habermann

In de tussenstand van het kampioenschap heeft Timo een voorsprong van 73 punten op zijn broer, terwijl Lagg al op 175 punten is gezet!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet