Algemeen

Dragracing: Tierp Internationals weer boeiend spektakelstuk

tm habermann t
Timo Habermann

Opnieuw Habermann

In Top Methanol waren het opnieuw de dragsters die domineerden. Timo Habermann pakte met een sterke 5,31 seconden de eerste kwalificatiepositie, op twee gevolgd door zijn broer Dennis Habermann (5,34 seconden). Jonny Lagg is aan een uitstekend seizoen bezig waarbij de Zweed op eigen bodem zijn persoonlijk record diverse keren aanscherpte om uiteindelijk met 5,35 seconden net achter Dennis Habermann op plek drie te belanden.

tm oksa.3
Johnny Oksa

Op plaats vier was Johnny Oksa de eerste Funny Car in het veld. De FIA Europees Top Methanol Funny Car kampioen van 2016 zorgde op zaterdagmiddag voor een schrikmoment toen bij ruim 400 km/u de remparachutes alle dienst weigerden en de Fin met hoge snelheid aan het eind van de baan in de grindbak verdween. Na een enorme koprol kwam de auto tot stilstand waarna Oksa nagenoeg ongedeerd uit de auto gehaald kon worden. Van de even daarvoor nog zo fraaie Mustang was niets meer over en daarmee komt er een voortijdig einde aan het seizoen van Oksa.

tm bellio
Sandro Bellio

Sandro Bellio, vorig jaar nog zo sterk onderweg op Tierp, had net als in Engeland weer met enorme tyre shake problemen te kampen en bleef achter Ari Pietilä en Linn Engan Karlsen steken op plaats zeven.

tm lagg
Jonny Lagg

De eliminaties verliepen voor de Habermann broers weer redelijk vlekkeloos waardoor het tweetal zich net als in Engeland voor de finale plaatste. Timo had in de kwartfinale niets te duchten van Mikael Larsson en zag in de halve finale kort voor de start Pietilä met een weigerende motor afhaken.

tm habermann3 d
Dennis Habermann

Dennis Habermann klopte in de kwartfinale Bellio en moest in de halve finale flink aan de bak om in 5,36 tegen 5,45 seconden Lagg van zich af te schudden. In de finale was het Dennis die zijn broer Timo met 5,32 tegen 5,43 seconden te snel af was en daarmee zijn revanche kreeg voor de in Engeland verloren finale. In de tussenstand van het kampioenschap bedraagt het verschil tussen de twee Habermann broers nu zes punten in het voordeel van Timo.

tm finale
De finale met op de voorgrond Dennis Habermann
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet