Algemeen

Dragracing: Jackpot voor Frank Eijskoot: Las Vegas

eijskoot.kop

Frank Eijskoot en zijn team LowlandsXtreme kunnen terugkijken op een eXtreem goed seizoen. Met de Pontiac Fiero kwam het team bij maar liefst negen evenementen in actie en naast een op Santa Pod gereden persoonlijk record, gingen er ook meer tastbare bewijzen als bekers mee naar huis. Kers op de taart was echter de prijs die verbonden was aan het winnen met het hoogste puntentotaal van de EDRS serie voor Street Legal auto's van de DHRA, een reis naar Las Vegas, waar Eijskoot een bezoek gaat brengen aan de NHRA Toyota Nationals op Las Vegas Motor Speedway, de voorlaatste ronde van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series!

Tekst: PR, Remco Scheelings
Foto's: PR, Remco Scheelings

Met negen wedstrijden op vijf verschillende circuits hadden Frank Eijskoot en zijn team LowlandsXtreme zich voor 2014 een druk schema opgelegd.

eijskoot.01

Naast de twee races op het Engelse Santa Pod Raceway, Round 1 en de European Finals, lag de nadruk dit jaar toch vooral op de wedstrijden van de DHRA, de Dutch Hot Rod Association. Voor deze raceserie kwam LowlandsXtreme in actie op Circuit Park Zandvoort, bij twee eendaagse en twee weekend-evenementen op Dragstrip Drachten en de Duitse circuits van Hildesheim en Jade.

eijskoot.04

De Pontiac Fiero hield zich daarbij uitstekend, want naast de nodige bekers die weer aan de toch al goed gevulde prijzenkast konden worden toegevoegd, kroonde Eijskoot zich in Jade tot King Speed en werd tijdens de European Finals op Santa Pod ook het persoonlijk record verbeterd en gebracht op 8,30 seconden.

eijskoot.08

Hoogtepunt van het seizoen voor Eijskoot was toch wel het winnen van de prijs die de DHRA uitlooft aan de deelnemer die over alle klassen van hun EDRS Street Legal kampioenschap gemeten, het hoogste aantal punten scoort: een reis naar Las Vegas, inclusief vlucht, hotel en tickets voor de NHRA Toyota Nationals op Las Vegas Motor Speedway. Van 30 oktober tot en met 2 november wordt op deze fraaie baan de 23ste en voorlaatste wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series verreden en dus kunnen daar de beslissingen vallen in de belangrijkste dragrace-competitie ter wereld.

eijskoot.02

Met zijn Pontiac Fiero reed Eijskoot 401 punten bij elkaar en liet daarmee Martin Driehuizen (351 punten) en Jessica Mutter (346 punten) achter zich. In deze competitie waren er extra punten te verdienen voor de snelste deelnemer (King Speed) en de beste bracket rijder (King Street). Met het winnen van de King Speed titel op Jade nam Eijskoot in de puntentelling de uiteindelijk beslissende voorsprong.

eijskoot.07

LowlandsXtreme kwam dit jaar voor het eerst met twee auto's in actie. Naast Eijskoot met de Fiero, werd door teamlid Gerrit van Donkelaar een Pontiac Firebird ingezet in de DHRA-klasse Street Eliminator. De vaste helper van Eijskoot raakte meteen zo met het 'zelf rijden virus' besmet, dat hij volgend jaar vaker op de strip te zien zal zijn.

eijskoot team

Bij de wedstrijd waar Gerrit in verband met drukke werkzaamheden verhinderd was, werd Eijskoot bijgestaan door 'de adoptie crew' van Team Pro Truck, Doenja en Maurice. Al met al kijkt LowlandsXtreme daarmee terug op een zeer geslaagd raceseizoen met veel plezier, veel runs en goede tijden !

eijskoot.03

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet