Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Goodwood van de Revival van 2022 (1)

24

Afgelopen weekend kon na twee jaar vol beperkingen de Goodwood Revival weer volle bak los. AUTOSPORT.NL was present met twee fotografen, die op het reusachtige terrein van het historische Goodwood Motor Circuit elk hun eigen weg kozen. Vandaag presenteren we de impressie van Erik van der Schaaff, morgen is het de beurt aan Bob van der Wolf, met daarbij ook een blik op de diverse races: twee heel verschillende visies op één uniek evenement. Want één ding was duidelijk over de herboren Revival: het blijft het onbetwiste kroonjuweel van de historische kalender.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

1

Na twee jaar vol coronagedoe was eindelijk alles weer mogelijk. Hoewel... Het overlijden van The Queen leek mogelijk roet in het eten te gooien.

2

Zoals altijd kwam een groot deel van het publiek in stijl, de juiste auto's en de bijbehorende kleding.

3

Zachtjes neuriënd... Spiegelbeeld, vertel eens even.

4

Keurig in de juiste kleding, haartjes netjes voor elkaar.

5

Ook de kids waren weer goed verzorgd: twee races voor de Austin-trapwagens. Uiteraard werd er ook hier op de techniek gecontroleerd. Eén auto werd afgekeurd in verband met een te grote slag van de trappers...

6

Alles werd keurig geadministreerd door streng kijkende officials.

7

Overal weer je keek gingen de kranten en tabloids los op het grootste nieuws zo kort na het vertrek van Boris Johnson.

8

We schreven het al, het wegvallen van The Queen deed de Union Jacks halfstok gaan.

9

De cricketers droegen rouwbanden.

10

Elke dag was er een herdenking langs de baan. Korte toespraak, een mooie clip over de vorstin en haar liefde voor paarden waarmee op een ander deel van het landgoed wordt geracet. Gevolgd door één minuut stilte. Het is een kippenvelmoment als tijdens een weekend waar geluid altijd aanwezig is de tijd, het bezoek en alles stilstaat. Ineens hoor je weer de vogels rond de baan ondanks de 100.000 bezoekers.

11

Er waren meer 'herdenkingen'. In juni 1947 zou er nabij het plaatsje Roswell in New Mexico, Verenigde Staten, een UFO neergestort zijn. Al snel werd het onbekende vliegende object in de media omschreven als een buitenaards toestel, maar de Amerikaanse luchtmacht beweerde dat het slechts ging om een neergestorte weerballon. Exact 75 jaar later werd ook op het circuit van Goodwood een neergestorte 'weerballon' gemeld.

12

De politie was snel ter plaatse om de nieuwsgierige toeschouwers op afstand te houden.

13

Uiteraard geloofde het grote publiek niets van de overheidsverklaring dat het 'slechts' om een weerballon ging.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet