Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Pau van de Pau Classic Grand Prix 2022

pau2022-31

Afgelopen weekend herstelde de Franse stad Pau een traditie door in het weekend na de historische GP van Monaco ook weer zijn eigen historische Grand Prix te houden. Het circuit door de stad was na de 'echte' Grand Prix de Pau voor WTCR-auto's twee weken overeind gehouden voor de klassieke versie – en bij elkaar kregen ze de naam Pau Motors Festival. En om de naamgeving nog overvloediger te maken: dit was ook nog eens een jubileumeditie die het evenement de ondertitel 'Jubilé Jim Clark' schonk. AUTOSPORT.NL weerstond de vochtige hitte in de Pyreneeën en kwam met beelden terug die volop aan vroeger deden denken.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Carlo Senten

pau2022-30

Op het officiële affiche zien we alle namen, datums en feiten nog eens op een rijtje.

pau2022-12

Dat die ondertitel over Jim Clark niet loos op de poster stond, was snel genoeg ontdekt. Niet alleen ging er dagelijks een parade over de baan met auto's die van Clark waren geweest, er was ook een tijdelijke expositie aan hem gewijd.

pau2022-28

Jim Clark is nog steeds de recordhouder van het aantal overwinningen in de GP van Pau, dus het eerbetoon is niet voor niets.

pau2022-29

Op de tentoonstelling deed men die parade op kleinere schaal dunnetjes over.

pau2022-02

Pau ten voeten uit: zo ziet de paddock eruit.

pau2022-05

De parksfeer is evident.

pau2022-06

Sleutelen op het gras. Je waant je ter plekke terug in de jaren zestig.

pau2022-14

Het beeld achter de tribune, nog altijd lekker kneuterig.

pau2022-13

En dit zie je dan van bovenaf, met vooraan een Tecno F2 en daarachter de Lec CRP1 die ooit van David Purley was, maar nu van Peter Williams.

pau2022-08

Dit hoekje is van Kendle & Adams, het team dat de auto's van Manfredo Rossi op de baan brengt. En die zou na afloop een boel te vertellen hebben thuis...

pau2022-11

Ook Formule 2-auto's in Pau. Ze zouden samenrijden met F5000's en enkele F1's die net als begin deze eeuw rechtstreeks vanuit Monaco doorkwamen, in twee races die de naam 'Legends de Pau' had gekregen.

pau2022-20

De Historic Grand Prix Car Association voor GP-auto's tot 1966 verzorgde net zozeer een hoogtepunt van de Classic GP. Ook hier waren de meeste auto's meteen vanuit Monaco doorgereisd, zoals bij IN Racing, het team van Ian en Will Nuthall.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet