Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Boek Ed Swart – De droom om zelf racer te worden

ed-swart-1

'Ed Swart, From Zandvoort to Daytona', verschijnt half november in Nederland. In overleg met zijn Amerikaanse uitgever Coterie Press Publishers besloot Ed om de promotie en verkoop in Nederland neer te leggen bij Uitgeverij Autosport.nl. Als voorproefje op dit schitterende Engelstalige boek schreef Ed Swart al enkele korte stukjes.

Tekst: Autosport.nl en Ed Swart
Foto's: 'Ed Swart, From Zandvoort to Daytona'

ed-swart-4

Ed met Giuseppe Farina, de eerste Formula One World Champion.


In 1952 kwam de het wereldkampioenschap Formule 1 voor het eertst naar Zandvoort met veel Italiaanse rijders zoals Giuseppe Farina, Alberto Ascari en Luigi Villoresi. Gedurende dat weekend nodigde mijn vader die coureurs uit voor een rijsttafel diner in restaurant Bali in Scheveningen, dichtbij Den Haag. Ik was blij dat ik er ook bij mocht zijn. Maar voordat de genodigde aan tafel gingen gebeurde er iets merkwaardigs, dat gelukkig door mijn vader werd opgelost. (Lees het in mijn boek!).
  ed-swart-2

Ed Swart kwam als 14 jarige jongen in 1952 voor het eerst naar het Circuit van Zandvoort en mocht plaatsnemen in de Gatso sports car (boven) en in een Cooper formule auto.


Het in gezelschap zijn van deze beroemde coureurs en de bezoeken aan de races op Zandvoort, als 14 jarige jongen, maakte het mijn droom om zelf ook racer te worden.


LEES VERDER

   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet