Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (2)


IMG 7700

Op vrijdagavond werd in de Paddock Club als altijd een horloge van evenementsponsor Gassan geveild ten bate van een goed doel. De strikt op 25 exemplaren gelimiteerde Historic Grand Prix Zandvoort winners' edition van dit jaar was gebaseerd op de Chopard Mille Miglia en voorzien van een oranje band. Het goede doel was dit jaar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en veilingmeester Junior Zegger (rechts) praatte op zijn bekende charmante wijze een bedrag van in totaal 18.000 Euro bijeen. David Hart (midden) was de eerste koper, maar stelde het horloge direct weer beschikbaar, zodat het nog een keer kon worden geveild. Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Zandvoort, kijkt goedkeurend toe.


IMG 7707

Een exemplaar uit de serie van 25 wordt traditioneel uitgereikt als blijk van waardering aan iemand met grote verdiensten voor de autosport, en die eer viel dit jaar de aimabele Belg Roland Bruynseraede te beurt, jarenlang permanent wedstrijdleider in de Formule 1 en de DTM, die ook op Circuit Zandvoort al decennialang als wedstrijdleider bij prominente evenementen actief is. En als het even kan, reist echtgenote Francien mee, die er dus op dit memorabele moment in Zandvoort natuurlijk ook bij was.


IMG 7709

De Historic Grand Prix Zandvoort is het society-evenement bij uitstek op ons nationale circuit, dus mocht ook het 'Stan Huygens Journaal' van 'De Telegraaf' natuurlijk niet ontbreken. Verslaggever Willem Kool is al ruim tien jaar 'chef de rubrique' en had het op Zandvoort erg naar zijn zin. Hier poseerde hij voor de verandering zelf eens, met oud-coureur Eric Post.


IMG 7710

Charles Zwolsman jr. hadden we al een aantal jaren niet meer gezien, maar nu was hij op Zandvoort terug met de bijzonder realistische Dome-racesimulator, die in de Paddock Club een populaire attractie bleek. Zwolsman sprak er ondermeer met Joris de Raadt.


IMG 7712

State of Art pakte uiteraard weer flink uit met een behoorlijk aantal Porsches uit de eigen collectie. En de bijbehorende Volkswagen als transporter.
 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet