Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (2)


IMG 7717

Modelautofabrikanten als sponsors in de autosport, het was in de jaren zeventig gemeengoed. Reclame was te zien in de Formule 1 met Politoys bij Williams en Matchbox bij Surtees, het Franse Norev (de familienaam van de oprichter luidde Veron, voor de merknaam werd dat gewoon omgedraaid) maakte reclame op de Ligiers. Maar ook in de Formule 2 was Norev zichtbaar, wat in de historische F2-race bleek.


IMG 7722   centrum.jpg


Over sponsoring gesproken: Martini heeft op dit gebied natuurlijk een jarenlange traditie, en dit is misschien wel een van de mooiste, de Lancia 037-rallyauto.


IMG 7730

In mooi vroeg ochtendlicht: de 500 cc-Formule 3's.

IMG 7732

BMW pakte net als in voorgaande jaren ook flink uit tijdens de Historic Grand Prix. Naast het rijdend erfgoed in de demonstraties stond deze showcar van de M8 GTE in de paddock.

IMG 7734

BMW-fabriekscoureur Nicky Catsburg, die voor BMW met een M8 in het FIA WEC rijdt, was voor het eerst bij de Historic Grand Prix en sprak ondermeer met Peter Haug, directeur marketing van BMW Nederland.

IMG 7743

Nog meer BMW-coryfeeën: Peter Kox en John Bosch, die beide tijdens de demonstraties met BMW's in actie kwamen, hier samen met Mark Koense van RTL GP Magazine en het gelijknamige televisieprogramma, dat afgelopen zondagavond weer aan een nieuwe reeks begon.
 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet