Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (2)

Zandvoort HGP 2018 BVDW-60

Gisteren trapte Mattijs Diepraam af met zijn speciale groet vanaf de Historische Grand Prix Zandvoort. Vandaag is collega René de Boer aan de beurt met zijn impressie van al het moois dat voor zijn camera kwam. Er is zoveel materiaal geschoten dat we deze week nog afsluiten met een derde editie en dan overgaan naar de Goodwood Revival van het komende weekend.

Tekst en foto's: René de Boer

IMG 7674

Porsche had wederom een aanzienlijk aantal auto's meegenomen uit de fabriekscollectie in Zuffenhausen. De 911 RSR Turbo in Martini-kleuren en de 961 zijn slechts twee voorbeelden.


WS-10

De 961 is een bijzondere Porsche, want het is de circuitversie op basis van de 959, de supercar-variant van de 911, die Porsche destijds bouwde, ondermeer voor deelname aan rally's. De 959 was succesvol in Parijs-Dakar, de 961 startte in Le Mans. Een van de rijders was de 'Nederlandse Canadees' Kees Nierop (zie het verhaal van zijn overwinning op Sebring in 1983 HIER) van wie we weten dat hij er bij de Historic Grand Prix Zandvoort maar wát graag bij zou zijn geweest. Volgend jaar dan maar? Mocht er bij Porsche-importeur Pon iemand meelezen: we leggen graag het contact!


IMG 7680

De 906, ook bekend als Carrera 6, is een van de Porsches die speciaal voor de racerij werden gebouwd. Chassisnummer 108 werd ondermeer gebruikt voor filmopnamen van het tweede Duitse televisienet ZDF en draagt nog steeds het logo van de zender uit Mainz, inclusief de bekende 'Mainzelmännchen'. De auto staat normaliter in het Porsche-museum, maar was dit weekeinde op Zandvoort te zien. Op vrijdag reed Gijs van Lennep ermee.


IMG 7691

Zo'n 35 jaar na de tijden van de roemruchte MG Metro Cup op Zandvoort waren drie helden uit deze serie herenigd: Erik Post, Frans Amsing en Joris de Raadt (vlnr). In opdracht van de HGP-organisatie verzorgden ze drie dagen lang rondleidingen door paddock en pits, en getuige het luide gelach dat we regelmatig hoorden, zullen er talloze anekdotes verteld zijn. Ach ja, het meeste is nu toch wel verjaard...
 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet