Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Monaco GP Historique

Retro: Groeten van de Grand Prix de Monaco Historique 2018


gpmh2018-fri-47

Een van de zaligste neusjes ter wereld?

gpmh2018-fri-4

Glorieuze Delage uit de tijden van het eerste wereldkampioenschap. (Zoek maar op.)

gpmh2018-fri-1

Iets minder glorieus, maar juist schitterend door zijn patina: de Amilcar C6 van onze landgenoot Lucas Slijpen.

gpmh2018-fri-2

"Wel echt patina hè, geen nagemaakt. Dit is een van de mooiste 6-cilinder Amilcars die er is. Gaat sneller dan een T37 of T35 zonder compressor. Ja, ze zeggen wel de poor man's Bugatti, maar deze is een stuk zeldzamer!"

gpmh2018-fri-23

Sleutelen aan een prachtig zescilinderblokje van 1100cc...

gpmh2018-fri-22

Hans Hugenholtz komt even buurten bij Slijpen.

gpmh2018-fri-45

Nog een Nederlander: Michiel van Duijvendijk. Die had de Maserati A6GCS van schoonvader Jos Koster meegenomen. We kennen 'm vooral van de Porsche die hij in de Sixties Endurance Cup met Pascal Pandelaar deelt. "Ja, gaat goed bij Peter Auto. Okee, de Porsche van Olly Bryant en Andrew Smith is echt te snel, maar we staan vaak op het podium. En volgende week op de Spa Classic beginnen we ook in de nieuwe 911 2L Cup."

gpmh2018-sun-106

"Mijn schoonvader heeft 'm hier zelf geracet. Ik zei dat hij het weer moest doen, maar hij wil niet meer. Dus stelde hij voor dat ik het dan maar moest doen! Het is een geweldig circuit, alleen de remmen waren na drie ronden al op... Voor de chicane moet ik echt vroeg met remmen beginnen en ook op de motor bijremmen. Maar dat schijnt erbij te horen. Ik kwam binnen, riep tegen een van Jos' Duitse monteurs dat de remmen op waren. Stond hij zo van: ja, en? Rijden! Haha!"

gpmh2018-fri-46

De auto zou goed in de Greatest Trophy (voorheen Trofeo Nastro Rosso) passen, zeggen we. "Daar moeten we nog eens over nadenken. Eerst dit maar eens!" antwoordt Van Duijvendijk. De derde generatie dient zich in ieder geval al aan als coureur...

He is er al eerder geweest

Die is er al eerder geweest.

gpmh2018-fri-5

Net terug van de vrije training: de Lotus 18 waarmee Stirling Moss de GP van Monaco van 1961 won. Nu met dichte zijkant...

gpmh2018-fri-6

gpmh2018-fri-7

Altijd leuk om te zien, die auto's uit een klein hoekje van de Formule 1-geschiedenis, zoals de privé-Tyrrell van de Italiaan Alessandro Pesenti-Rossi, meengenomen door Roald Goethe.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet