Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Groeten van de Classic Wings & Wheels

1

De discussie over het mooiste autosport evenement is net zou oud als de autosport zelf. Formule 1 of de Historische Grand Prix. De Racing Days op Assen, Goodwood Revival, of op een kleinere schaal het Concours op het Loo? Of toch Classic Wings & Wheels op de vliegbasis van Gilze-Rijen. Afgelopen zaterdag werd alweer de achtste editie gehouden. Tijdens dit evenement werden demonstraties gehouden met historische auto's en vliegtuigen. Die unieke combinatie maakte dat Classic Wings & Wheels door liefhebbers was gedoopt tot 'Little Dutch Goodwood', naar het Engelse landgoed Goodwood waar jaarlijks de grootste classic events ter wereld plaatsvinden.

Tekst en foto's Erik van der Schaaff

1-1264

Gilze-Rijen heeft dan misschien niet de fotografische achtergronden van bijvoorbeeld het Loo of Goodwood, maar ...

1-1656

... het evenement verdient zeker een plaats hoog op de lijst van de gave unieke evenementen. Elke twee jaar organiseert een team rond autosport liefhebber Henk Janus een evenement wat zijn weerga binnen de Nederlandse context niet kent. Auto's van de Eend tot de de geluidmakende F1's van een jaar of twintig terug. Combineer dat met een spectaculaire luchtshow, zijspanmotoren, pre-war auto's, perfecte catering en live muziek en je bent een heerlijke dag onder de pannen. Alles inclusief, het is namelijk een All Inclusive feest.

3

De minst snelle deelnemer van de dag werd aangemoedigd door marshals die normaal gesproken in weer en wind op rally proeven staan.

5

Een dixieland bandje zorgde voor een plezierige sfeer.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet