Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Goodwood

Retro: Groeten van het Festival of Speed 2017

Goodwood FoS 2017 BvdW-26

Het is alweer 24 jaar geleden dat het Festival of Speed op Goodwood voor het eerst werd gehouden. Wat begon als een lollig tuinfeest voor autogekken, groeide uit tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Behalve de heuvelklim maakt de tuin nu ook plaats vrij voor autofabrikanten die er in tijdelijke stands hun nieuwste auto's tonen. In de aanloop van de week is er de Moving Motorshow, een soort HISWA te Water waar je niet alleen naar de auto kunt kijken maar er ook mee mag rijden – of mag meerijden... De stands zijn 50 x 50 meter en hebben soms drie verdiepingen en een dakterras! AUTOSPORT.NL zoog drie dagen lang de sfeer op.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff & Bob van der Wolf

1

Het hoofdobject dit jaar was een eerbetoon aan Bernie Ecclestone. Vijf auto's die symbool staan voor de 50 jaar dat Bernie actief was in de F1. Als rijdersmanager, als teameigenaar, als F1-supremo en volgens sommigen redder van de F1, maar voor anderen een geld beluste despoot.

Goodwood FoS 2017 BvdW-19

Bernie bewoog zich voort als een ware popster.

Goodwood FoS 2017 BvdW-39

Het tweede deel van het feest werd gevierd in het kader van 70 jaar Ferrari. Het stond prominent op veel auto's van het merk.

Goodwood FoS 2017 BvdW-20

Mooie auto maar ook mooie dames.

2

Ook werd het feestje gevierd op the lawn in front of the house...

3

Van een vooroorlogse Mercedes...

4

... tot de auto waarmee Ho-Pin Tung tweede werd op Le Mans dit jaar.

Goodwood FoS 2017 BvdW-45

Winnend LMP2-team Jackie Chan Racing nam beide Le Mans-auto's en alle prijzen mee. Ho-Pin Tung reed de auto op de zondag.

5

Giacomo Agostini terug op de MV Agusta waar hij triomfen mee vierde.

6

Motoren niet alleen op de grond maar ook in de lucht. De heren maken sprongen van een meter of 15 hoog en overbruggen een 20 meter, ondertussen hangend aan hun stuur, staand op de tank tijdens een sprong, niets is te gek.

7

Deze bijziende motorman zocht zijn weggewaaide contactlens.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet