Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Masters Historic Racing

Retro: Groeten vanaf de AvD-Oldtimer-Grand Prix 2015

IMG 5669
Ruim 50 vooroorlogse auto's in de Vintage Sports Car Trophy

Eigenlijk was het afgelopen weekeinde voor uw redacteur een vrij weekeinde, wat inhield dat er geen race-evenement bezocht werd om er voor deze site en andere media verslag van te doen. Maar er was natuurlijk ook de AvD-Oldtimer-Grand Prix op de Nürburgring, alweer de 43e editie, en dat was voldoende reden om in ieder geval de vrijdag in de Eifel door te brengen. Een uitgelezen gelegenheid om alvast een beetje in de stemming te komen (alsof dat ooit nodig is!) voor de Historic Grand Prix Zandvoort, eind deze maand, maar eigenlijk gewoon ook een dag puur genieten van mooie auto's, ontmoeten van leuke mensen en het voeren van interessante gesprekken. Dat het weer ook nog eens uitzonderlijk goed was, zeker voor Nürburgring-begrippen, maakte het alleen maar beter. We namen de camera mee en legden het volgende vast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4678
Het 'Historisches Fahrerlager' op de Nürburgring draagt die naam niet voor niets: de boxen zijn er nog vrijwel exact zoals bij de opening van het circuit in 1927.

IMG 4679
BMW 328 in de box. Tijdloze schoonheid.

IMG 4681
Hoewel ze in Duitsland ook wel van de 'badges' zijn, is Groot Brittannië toch de bakermat van dergelijke insignes, die je keurig op de voorkant van je vooroorlogse auto kunt bevestigen. De middelste aan de bovenkant is natuurlijk de meest bijzondere: een zogeheten 'Brooklands Badge' van de BARC, in prachtige art-déco-stijl.

IMG 4687
Ferrari 'breadvan'. Wel een replica, maar een bijzondere auto.

IMG 4684
Veel moderner, maar ook bijzonder: een Audi Sport quattro.

IMG 4693
Het bleek de auto van de Duitse Belg André Lotterer, die het weekeinde op de Nürburgring met diverse uiteenlopende auto's in actie kwam.

IMG 4696
Bijna nergens klinkt het karakteristieke geluid van de boxermotor uit de Porsche 911 mooier dan in de tunnel, die op de Nürburgring het historische en het moderne rennerskwartier met elkaar verbindt.

IMG 4697
Oud-DTM-kampioen Volker Strycek is als vicepresident van de eerbiedwaardige Automobilclub von Deutschland (AvD), organisator van de Oldtimer-GP, verantwoordelijk voor sport- en jeugdzaken. Strycek kwam met zijn historische Opel Record.

IMG 4698
Een veld vol met Formule Juniors in het parc fermé.

IMG 4699
Hoewel de Formule Junior maar zes seizoenen bestond (van 1958 tot en met 1963), geven de auto's in de klasse een prachtig toonbeeld van de technische ontwikkeling in die tijd, van motor voorin (zoals hier bij de rode Elfin MkI) naar motor achterin, terwijl er bij de laatste Lotus-FJ's zelfs al sprake was van een echte monocoque-constructie.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet