Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racejaar 1987

Retro 1987: Siberische openingsraces

toyota_cup_1987

Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Fast Company een korte terugblik hoe de nationale autosport precies 25 jaar geleden er voorstond. Dit keer het verslag van de openingsraces van 29 maart 1987. Wat doe je wanneer Pasen zo laat in het jaar valt? Dan open je het nationale autosportseizoen een paar weken eerder met clubraces. En dus ben je ervan verzekerd dat het op het Zandvoortse circuit bitter koud zal zijn. Nog niet iedereen had zich voor het nieuwe seizoen daarop goed voorbereid.

Tekst: Gerrie Hoekstra en Matthé IJzerman
Foto's: Gerrie Hoekstra

bouwmeister

Formule Ford 1600
Bij de Formule Ford 1600 kwamen er niet meer dan elf rijders opdagen. Daaronder waren er zes die in de nieuwe pre-80 klasse uitkwamen. Piet Bouwmeister besloot een tweede jaar Formule Ford 1600 te rijden. Na een prima start moest de Marlboro-Challenge-rijder van 1986 de koppositie afstaan aan de hevig aandringende Jille de Kleine. In de laatste ronde pakte Bouwmeister bij het opkomen van het rechte stuk zijn tegenstander vanuit de slipstream. De overgelukkige rijder kon een eerste aanslag op het Marlboro-budget doen. Hem was namelijk geen vast sponsorbedrag beloofd, maar een premie waarvan de hoogte afhing van de resultaten in kwalificatie en wedstrijd. De nieuwe Marlboro-Challenge winnaar Frans Wientjes werd derde voor Henny Klarenbeek die nog moest wennen aan zijn gloednieuwe Quest.

Jaap_bokhoven

Formule Ford 2000/Sports 2000
Het aantal rijders bij de 2-liters en de Sports is zo gering dat de race gekombineerd werd. Bij de FF 2000's toonde Jaap Bokhoven zich een waardig debutant door met zijn gloednieuwe Reynard de winst te pakken voor de ervaren Leen Verhoeven en derde man Jaap Abbema.

zwolsman

Charles Zwolsman verdedigt zijn titel bij de Sports en won de eerste race met zijn nieuwe Swift overtuigend voor Huub Onderstal en Matthew van Diessen.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet