Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Impressie Rétromobile 2011


retromobile15

Tot de hoogtepunten op deze editie van "Rétromobile" behoort zeker de "Rofgo Collection", een verzameling originele raceauto's in de kleuren van oliemaatschappij Gulf, die de Duitse verzamelaar en coureur Roald Goethe met hulp van Adrian Hamilton in een tijdsbestek van twee jaar bijeen heeft gebracht. Het beroemde Gulf-design in lichtblauw en oranje is een van de bekendste kleurenschema's in de autosport, niet in de laatste plaats dankzij de beroemde film "Le Mans" van Steve McQueen. De auto's uit de "Rofgo Collection", die voor de eerste maal in het openbaar worden getoond, geven een indrukwekkend overzicht van de omvang van de Gulf-participatie in de autosport.

retromobile11
Natuurlijk de beroemde Porsche 917, chassisnummer 26, de auto die met Richard Attwood en Herbert Müller in Le Mans 1971 als tweede eindigde.

retromobile12
Maar ook de Gulf/Davidoff McLaren F1 uit 1996, de auto waarmee John Nielsen en Dr. Thomas Bscher in 1996 op Hockenheim derde werden. Ernaast de Kremer K8 uit 1994 (Bell/Lässig/Donovan, 6e in Le Mans).

retromobile13
En de Porsche 908/3, chassisnummer 12, de auto van Jo Siffert uit de 1000km van de Nürburgring 1970.

retromobile14
Ook van achteren indrukwekkend, net als de rest van de getoonde auto's, waaronder Mirage, Ford GT40, Brabham BT26, McLaren M14, Mclaren M20, Mirage, Courage en Lola Aston Martin LMP1. Eigenaar Roald Goethe racete overigens drie weken geleden nog met zijn eigen Lamborghini Gallardo tijdens de Dunlop 24H of Dubai. Natúúrlijk in de kleuren van Gulf...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet