Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

NK Formule Renaut: Spannende gevechten in beide races Formule Renault
Achterblijver
Ricardo van der Ende, gestart van plaats zeven, leek weer op weg naar voren om een mooie positie te bemachtigen. Een achterblijver zou echter roet in het eten gooien. Van der Ende, die flink in gevecht was Pekka Saarinen, kwam in de Tarzanbocht de Italiaan Andrea Sonvico tegen. Van der Ende: "In de Tarzanbocht zat ik achter die Italiaan, die op dat moment hard op zijn remmen ging staan. Ik reed zo zijn versnellingsbak binnen en beschadigde mijn neus. Ik begreep die actie echt niet." Saarinen kon door dit incident zijn voorsprong op Van der Ende vergroten, maar die was niet van plan om te geven. Binnen enkele ronden zat hij er weer bij en in Slotemakerbocht kon Van der Ende Saarinen passeren. Hij zou zevende worden.

 


Benjamini had zich wel een andere start voorgesteld.

Discussie
Paul Meijer won met ogenschijnlijk weinig moeite de tweede race. Zijn optreden zou echter nog tot verhitte discussies leiden. Junior Strous, die derde werd, was een van de rijders, die tegen de deelname van Meijer was. "In het reglement van het Europees Kampioenschap staat dat een deelname aan het Nederlands Kampioenschap (in het geval van Meijer, red.) als een training wordt gezien en dus niet mag. Bovendien reed hij in de eerste race maar zes ronden, terwijl in het reglement van het Nederlands Kampioenschap Formule Renault staat dat je minstens 75 procent van de race moet rijden. Ik vind het niet kunnen dat de organisatie zo laks met de regels omgaan en het geeft ons de kans om bij de volgende race ook te gaan experimenteren." Wat Strous van plan was, wilde hij niet zeggen.
Meijer wilde niet veel over de situatie zeggen. "Laat ze maar lekker praten. Voor zover ik weet staat in het reglement dat de eerste race geldt als kwalificatie voor race twee. En bij het Europees Kampioenschap maakten ze er geen probleem van dat ik hier zou rijden." Meijer hoopt dit seizoen nog meerdere keren in actie te komen in het NK Formule Renault, onder meer tijdens de Marlboro Masters.
Ron Boon, autosportmanager van Renault Nederland, zag ook geen probleem in de deelname van Meijer. "Hij mag het hele NK rijden, naast het EK. Het is ook toegestaan om pas na een aantal races in te schrijven voor het NK en de rest van de kalender af te werken."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet