Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

NK Formule Renaut: Spannende gevechten in beide races Formule Renault
Horizon
Bij de tweede race meldde Paul Meijer zich vooraan het startveld, met naast zich Junior Strous en daarachter Xavier Maassen en Kamui Kobayashi. Zoals iedereen van te voren voorspelde, zou Meijer bij de start meteen aan de horizon verdwijnen, aangezien hij zo goed als geen setjes banden verbruikt had en daarom een voorsprong had op de rest. Strous kon zijn tweede positie behouden maar kreeg weer problemen met zijn remmen, waardoor Kobayashi, die op dat moment op een derde plaats rondreed, hem kon uitremmen.

 

Maassen had een slechte start en verloor drie plaatsen aan Kobayashi, Van Dam en Hirate. Die laatste kon hij echter al snel terugpakken en in de vierde ronde verschalkte hij ook Van Dam. Vervolgens ging hij het gevecht aan met Strous, maar hij kon er niet langs. Een vierde plaats was het eindresultaat, vlak achter Strous. "Jammer dat het in deze race niet zo goed lukte als in de eerste. Ik heb geprobeerd mijn kop erbij te houden en ik heb weer punten gepakt. Toch heb ik een topweekend gehad met een pole position en een overwinning. En ik sta nog steeds voor Junior Strous in het kampioenschap", aldus Maassen.

Gevaarlijk
In de vierde ronde van de race zou er een gevaarlijke situatie ontstaan die veel vraagtekens opriep. De Italiaanse coureur Paolo Nocera raakte bij de Hunserug de vangrails en kwam midden op de baan terecht. De organisatie, die normaalgesproken bij de kleinste gebeurtenis al de safetycar inzet, deed nu niets. De situatie verergerde toen marshalls de baan opkwamen om de kapotte Formule Renault van Nocera weg te slepen. Er was geen ruimte meer voor de racende coureurs. Strous vertelt. "We hadden nog maar twee meter ruimte, er was geen doorkomen aan. We moesten bijna door het gras om erlangs te kunnen."

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet