Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

NK Formule Renaut: Spannende gevechten in beide races Formule Renault
Inhaalrace
Paul Meijer en Ricardo van der Ende waren zoals bekend gedwongen de eerste race achteraan te starten. Meijer koos er echter voor om in de pits te blijven en slechts zes ronden te rijden. Zijn enige doel was om de snelste rondetijd neer te zetten en daarmee de poleposition voor race twee pakken. Dat lukte hem ook.
Van der Ende startte wel, om zo veel mogelijk punten te kunnen pakken.De coureur uit Poeldijk bewees dat inhalen op Zandvoort met een formuleauto wel degelijk mogelijk is en reed een ware inhaalrace. Na zes ronden was hij van plaats 23 doorgestoten naar twaalf en hij zou uiteindelijk zelfs als zevende eindigen, vlak voor zijn teamgenoot Ardi van der Hoek. "Ik heb vandaag wel geleerd waar je kan inhalen", lacht Van der Ende. "Ik moet wel zeggen dat de achterste rijders makkelijk om in te halen zijn en hoe verder ik naar voren kwam, hoe ruwer het eraan toe ging. Maar ik heb weer belangrijke punten gepakt."

 

Winnaar
De winnaar van de eerste race was dus Xavier Maassen, die daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap op Junior Strous vergrootte. De race was volgens de Limburger zeker niet makkelijk. Maassen: "Strous had een goede start en ik iets minder. Daarop heb ik flink het gas erop gezet om hem bij de kunnen houden, omdat ik weet dat hij in de eerste ronden altijd erg hard gaat. Gelukkig kon ik profiteren van de fout die hij in de Audi S bocht maakte."
Maassen klaagde ook over een beslagen vizier. "Heel vervelend, want ik zag daardoor een stuk minder en het lukte me niet om mijn vizier een stukje open te doen. Ik ben dus extra blij met deze overwinning."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet