Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Minardi en Wilux zoeken Nederlandse vervanger voor Bruni

Volgens het Algemeen Dagblad zijn Minardi en titelsponsor Wilux op zoek naar een vervanger voor Gianmaria Bruni, en wel eentje met een Nederlands paspoort. Die kunnen we dan vanaf de Grand Prix van Canada (zondag 13 juni) in de bolide verwachten. Naar verluidt hebben Jos Verstappen en Christijan Albers reeds bedankt. Verrassend genoeg is Tom Coronel uit de gratie vanwege een meningsverschil over teamkleding. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Algemeen Dagblad: vanaf Canada weer Nederlander in Formule 1Als we het Algemeen Dagblad mogen geloven, rijdt vanaf de Grand Prix van Canada weer een Nederlander mee in Formule 1. De krant meldt namelijk dat Minardi-Cosworth en haar Nederlandse titelsponsor Wilux op zoek zijn naar een vervanger voor Gianmaria Bruni. Het team zou namelijk zijn uitgekeken op de Italiaan, die al viermaal op rij vanwege duistere redenen uitviel. "Volgens Paul [Stoddart, Minardi-baas; CWL] kan Bruni de druk niet aan en ligt hij niet goed in het team," zei Wilux-directeur Ruud Wildschut. Als vervanger heeft Stoddart Wildschut "het groene licht gegeven om op zoek te gaan naar een Nederlandse coureur". 

Verstappen en Albers bedanken; Coronel uit de gratie
Het is nog maar de vraag of Minardi en Wilux een geschikte Nederlandse kandidaat vinden om de bolide te gaan besturen. Wildschut noemt weliswaar de namen van Jos Verstappen en Christijan Albers, maar beiden hebben aangegeven geen interesse te hebben. Formule 3000-coureur Robert Doornbos zou ook een mogelijkheid zijn, net als de Chinese Nederlander Ho-Pin Tung. Hen ontbreekt het echter aan de nodige ervaring. Opvallende afwezige op Wilux' lijstje is Tom Coronel, die wegens een ogenschijnlijk onbetekenend meningsverschil over teamkleding uit de gratie is geraakt. Tekst: Christiaan W. Lustig
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet