Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Team Bleekemolen wint Nieuwjaarsrace (lang)Snel en langzaam

De genoemde Marcos Mantis was de snelste auto van het veld. De auto, bestuurd door de Spanjaard Manuel Merino, Peter van der Kolk en Pim van Riet reed de snelste rondetijd van de race. De equipe had kunnen winnen, als ze in de beginfase niet met pech te kampen hadden gehad. Een aanrijding met een Seat leverde een krom wiel en het nodige tijdverlies op. Daarnaast vergrootte de Spaanse gastrijder allesbehalve de kansen van het team. "Hij is niet zo snel", constateerde Pim van Riet.

3507 220_strousJan Storm en de zeer snelle Junior Strous pakten de derde plek met hun BMW 328i. Dat ging niet vanzelf; aan het einde van de race kampte het duo met een koppeling die meer en meer slipte. In de laatste ronde stopte de auto er zelfs helemaal mee. Junior wist de auto, al uitrollend, toch over de finish te brengen.

De race verliep ook voor andere favorieten niet probleemloos. De MW V6 van Jeroen Reijntjens en Sandor van Es kwam uiteindelijk niet verder dan de 35ste plaats. Jean-Pierre Verhoeven en Ferdinand Kool (Porsche 996 GT3), winnaars op Oschersleben, vielen uit met versnellingsbakproblemen.  

  

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet