Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Wederom winst voor Michel Florie in Zolder Super Prix (lang)Na zijn winst tijdens de Pinksterraces, heeft Michel Florie opnieuw toegeslagen. De routinier leidde op het circuit van Zolder van start tot finish. Helmert-Jan van der Slik was voor de vierde keer dit seizoen de snelste in de klasse First Division.

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Boudewijn Pieters en Ronald Fleurbaaij


Kwalificatietraining 

Michel Florie was in de tijdtraining al oppermachtig. Hij reed tweede man Ardi van der Hoek op ruim een halve seconde, de rest van het veld moest meer dan een seconde op hem toegeven. "Ik heb hier vorige maand getest met mijn monteur Appie. Dat heeft resultaat gehad, mijn auto ligt hier nu een stuk beter", aldus de door Peter de Bruijn gesteunde rijder.

Ardi van der Hoek (MP Motorsport) stelde de andere plek op de eerste startrij veilig. Nelson van der Pol bleef zijn teamgenoot bij Geva Racing Helmert-Jan van der Slik 0.003 seconde voor, het duo deelde de tweede rij. "Ik heb hier nauwelijks kunnen testen", vertelde Nelson. "Ik heb hier alleen een keer met een Formule Renault gereden. Ik begon dit weekeinde met een achterstand." Helmert-Jan van der Slik was dus (voor de vijfde keer op rij) de snelste in de klasse First Division. Rogier Jongejans verraste met de tweede tijd (vijfde algemeen). "Het ging op donderdag, tijdens de vrije training, al meteen erg goed", aldus Jongejans. "Zaterdag betaalde zich dat tijdens de kwalificatie uit. Ik heb me in mijn snelste ronde aan Michael Mason opgetrokken."


Regerend kampioen First Division Marijn van Kalmthout was op Zolder niet in zijn element.

Mike Stoffels (16) stelde de derde startpositie veilig (achtste algemeen), voor Marijn van Kalmthout die klaagde over enorm veel overstuur.

Goede start

Michel Florie kwam uitstekend weg op het moment dat het rode licht doofde. "Ik sloeg meteen een gaatje, daardoor kon de rest niet in mijn slipstream gaan hangen. Dat was erg belangrijk", blikte hij op het begin van zijn race terug.


Florie en Van der Hoek wisten een gaatje te slaan met de beide Geva-rijders.
Gedurende de race wist Florie zijn geringe voorsprong vast te houden.   

Ardi van der Hoek lag de hele race op de tweede plaats. "Mijn beste prestatie ooit in de Van Uitert Formule Ford ", aldus de coureur van MP Motorsport, die dit seizoen al twee keer als derde eindigde. Hij reed ook de snelste raceronde, welgeteld 0,006 seconde sneller dan de snelste tijd van Florie. In de slotfase viel het tempo van de Mygale wat terug. "Ik had veel last van overstuur", verklaarde Ardi. Nelson van der Pol, gelegen op de derde plaats, kon daardoor in de laatste ronden dichterbij komen. De klassementsaanvoerder verremde zich echter bij zijn poging om Van der Hoek te verschalken en moest daardoor genoegen nemen met de derde plek.


Helmert-Jan van der Slik is magistraal in de First Division en maakt het zelfs de rijders in de A-klasse lastig.

Goede start (2)

Ook Helmert-Jan van der Slik kwam goed uit de startblokken. Bij de start wist hij zijn teamgenoot te verrassen door de derde plaats in te nemen. Nelson stelde weliswaar snel orde op zaken, maar Helmert-Jan bleef vervolgens enige tijd hevig aandringen. Teameigenaar Gert Valkenburg zag dit vast met lede ogen aan; de beide rijders die voor zijn protégé's reden konden immers een gaatje slaan dankzij de strijd van het tweetal. Eigenlijk was het duel onnodig, want Helmert-Jan van der Slik komt uit in de First Division. Hij maakt er echter geen geheim van dat hij, met zijn Mygale uit 2000, ook graag in de A-klasse om de ereprijzen strijdt. Iets wat hem overigens zeer goed afgaat. "Ik wilde derde algemeen worden, ik heb het in ieder geval geprobeerd om Nelson te verslaan", aldus de fanatieke Helmert-Jan.

1426 470rechte_eind1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet