Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen bijna kampioen,Patrick de Jong stelt Junior-titel veilig (lang)

fcclio16

De race van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup tijdens de Marlboro Masters was weer 'ouderwets' tumultueus. In de eerste ronde ging het al helemaal mis, waarna de safety car het het veld af moest remmen. De race werd voortijdig afgesloten met een code rood. Phil Bastiaans won, maar de grootste winnaars waren Sebastiaan Bleekemolen en Patrick de Jong. De eerstgenoemde is al bijna zeker van de titel (daarmee volgt hij broer Jeroen op), De Jong werd na afloop van de race al gehuldigd als de nieuwe Junior-kampioen!


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

fcclio3

In de enige training, verreden op vrijdag, reed Pim van Riet de snelste tijd van het 42 auto's tellende veld. Van Riet kende een druk weekeinde tijdens de Marlboro Masters; hij maakte ook zijn 'Formule 1-debuut' in de EuroBOSS series met een 740 pk sterke Benetton V10 uit 1996. Van Riet is net als Phil Bastiaans (derde tijd) geen kanshebber op de titel aangezien het duo ook deelneemt aan het EK Clio Renault Sport en daardoor een aantal nationale races moet missen. Dat is jammer voor de nationale competitie, zo bewezen de beide rijders weer eens tijdens de Marlboro Masters.

Overigens gaat Bastiaans waarschijnlijk tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort de Renault Clio Cup International (het EK Clio) binnenhalen! Patrick Andriessen, derde in het tussenklassement, zat er goed bij met de tweede trainingstijd. Christiaan Frankenhout, wiens rijgedrag weinig gewaardeerd wordt door onder meer de familie Bleekemolen, stelde de vierde startpositie veilig, voor Sebastiaan Bleekemolen. De klassementsaanvoerder, die zijn 24ste verjaardag vierde tijdens de trainingen, voelde zich niet zo goed. "Ik ben een beetje grieperig. Woensdag was ik nog doodziek, gisteren (donderdag) heb ik de vrije training moeten missen."

fcclio13
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet