Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Strijd allerminst beslist na Masters (lang)

fcalfa6

Er zijn in de Pearle Alfa 147 Challenge nog twee races te gaan en de spanning is, zeker na de race tijdens de Marlboro Masters, weer helemaal terug. Voorafgaand aan dit belangrijke evenement en de zesde race van de Challenge werd er veel gesproken over de technische gelijkheid van de auto's. Een discussie, die resulteerde in de montage van andere fuseestukken in de voorwielophanging. Daarmee kwam een einde aan het ­niet legaal- veranderen van het camber (de wielstand) waaruit meerdere rijders in de voorgaande races een mogelijk voordeel gehaald zouden hebben.


Tekst: Jakob Dekker - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

Weer regen?
Een ander punt dat rijders en teams bezighield was de training voor deze belangrijke race. Immers, tijdens de voorgaande twee evenementen op Assen bleek regen voor de één een groter probleem te vormen dan voor de ander. Met name bij Cable1-Cinenova bleek men op een nat TT circuit niet tot een juiste afstelling van de bolides te kunnen komen. Daarentegen waren de rijders van het Automotive Systems Team daar bijzonder snel. Ook dit keer pakten de donkere wolken zich samen en kon de training voor de rijders niet snel genoeg beginnen. Uiteindelijk bleken de eerste geklokte ronden nog op een droge baan voltooid te kunnen worden en ging het vervolgens regenen.

Tijdens dat snelle deel van training boekte Sandor van Es wederom de snelste tijd. "We hebben deze keer inderdaad heel kort gewacht voor we uitreden. Even kijken wanneer er op de baan een gaatje viel en weg waren we. Uiteindelijk bleek mijn derde en dus niet mijn gebruikelijke tweede rondje het snelst en goed voor pole position." Heel verrassend kwam Tempo Team rijder Rory Bertram als tweede uit deze sessie en plaatse zijn rood-witte 147 naast de bolide van Sandor op de eerste rij. Ook Sandra van der Sloot bleek op het haar vertrouwde Zandvoort weer goed te presteren, getuige haar derde plaats voor de Dayzers wagen van Allard Kalff en Vincent van der Valk.

bertram_bellen
Heel verrassend kwam Tempo Team rijder Rory Bertram als tweede uit de trainingssessie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet