Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Liroy Stuart verslaat tijdens test kampioenen Tandy en Boyd

181210_stuart_gaudix_3a

Bij Formule Ford-tests op het circuit van Gaudix in Spanje heeft Liroy Stuart zich vorige week bijzonder snel getoond. Niet alleen was hij sneller dan de oud-Formule Ford Festival-winnaar Nick Tandy, ook de regerend Brits en Festival-kampioen van 2008, Wayne Boyd, moest in dezelfde auto maar liefst een halve seconde toegeven op de Nederlandse vice-kampioen. Stuart baarde daarmee niet alleen opzien bij het Britse team van JTR, ook het Räikkönen Robertson Racing, dat Formule 3-tests afwerkte op het Zuid-Spaanse circuit, keek aandachtig toe hoe Stuart in de JTR Mygale-Ford en-passant ook het baanrecord verbrak.

Tekst en foto’s: PR

Stuart reisde vorige week af naar het Circuito de Gaudix op uitnodiging van het Britse Joe Tandy Racing. En hoewel de Formule Ford-test bij dat team oorspronkelijk bedoeld was om het verschil tussen het Nederlandse en de Britse Formule Ford-bolides te peilen, verliepen de sessies dusdanig competitief dat Stuart zich ook in de kijker reed van andere aanwezige teams.

Ronderecord
JTR was op het circuit nabij Malaga om met Nick Tandy en Wayne Boyd, Formule 3-tests af te werken. Niettemin lieten de twee Britse coureurs zich na afloop van de tests toch ook weer verleiden om plaats te nemen in de Mygale-Ford waarvan Stuart op de eerste ochtend de set-up op orde had gebracht. In de auto waarmee de Nederlander Rogier de Wit het afgelopen seizoen het Brits Formule Ford kampioenschap reed, streden Stuart en Tandy om beurten om de snelste rondetijd. En hoewel de Brit aanvankelijk sneller was dan de Bemmelnaar, moest hij aan het einde van de dag met zijn snelste ronde van 1:15.5, toch vier tienden toegeven op Stuart, die met een 1:15.1 ook nog eens het baanrecord met een Formule Ford verbrak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet