Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

ADS: WTCC: Groeten uit Macau 2

macau43
Code rood: een gebruikelijk beeld in Macau

Hoewel de officiële kleur van de Grand Prix van Macau dit jaar groen is, werd het de deelnemers tijdens de eerste twee dagen van het evenement vaker rood voor de ogen: vrijwel iedere sessie moest na ongevallen één of meerdere malen worden gestaakt. Dat hoort er op het spectaculaire, maar ook niet ongevaarlijke circuit van Macau nu eenmaal bij. De mensen van de locale OCA hebben er hun handen vol aan.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

macau37

Een van de punten waar het in Macau traditioneel vaak misgaat, is Lisboa, de haakse rechterbocht bij het gelijknamige hotel- en casinocomplex aan het eind van het lange rechte stuk. Een spectaculair punt, geliefd bij de toeschouwers, voor wie extra een grote tribune is neergezet.

macau36

En als het dan misgaat, moeten gestrande auto's natuurlijk zo snel mogelijk worden verwijderd, zodat de doorgang niet onnodig lang wordt geblokkeerd. Daarvoor staan op diverse punten langs het circuit kranen opgesteld, zoals hier bij Lisboa aan de binnenkant van de bocht.

macau33

De Grand Prix is het grootste sportevenement van Macau waar heel wat aandacht aan wordt besteed. Zo is het officiële programmablad te koop bij alle krantenkiosken in de stad. Er is ook een aparte editie met een cover waarop de motorfietsen centraal staan, de inhoud is hetzelfde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet