Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Carl Edwards houdt de strijd in Texas volledig open

Ford-coureur Carl Edwards hield gisteravond de Chase naar de Cup op de Texas Motor Speedway volledig open. De gedoodverfde kampioen Jimmie Johnson moest in Texas viel inleveren. Met nog twee race te gaan lijkt de derde titel voor Johnson ineens nog aardig ver weg.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Autostock

edwards_texas_1_nov
De wedstrijd in Texas eindigde in het donker.

Slechte dag Jimmie Johnson
De gedoodverfde favoriet Jimmie Johnson beleefde op de Texas Motor Speedway zijn slechtste optreden in de Chase naar de Cup. Johnson eindigde voor het eerst buiten de Top 10 en kwam als 15e over de finish. Johnson: “In de eerste drie runs van de finish zagen we er gewoon slecht uit. “Johnson vertrok als zesde maar geraakte na de eerste stop in de 58e ronde in moeilijkheden. Het geroutineerde Hendrick Motorsports Team maakte een catastrofale fout met de bandenspanning en Johnson viel naar de 29e plek op één ronde achterstand van de leiders terug. Hoewel de crew er gedurende de wedstrijd in slaagde om toch nog verbeteringen aan de auto aan te brengen kwam Johnson, geremd door vijf neutralisaties, niet meer in dezelfde ronde als de leiders terug..

Maar een hele goede dag voor Carl Edwards
Roush Fenway Ford-coureur Carl Edwards domineerde in feite de wedstrijd op de Texas Motor Speedway. Met zijn Ford Fusion reed hij van 334 ronden tellende wedstrijd er maar liefst 212 op kop en versloeg Jeff Gordon met een voorsprong van 8.310 seconden. Bij het team van Roush Fenway maakte men tijdens de laatste stop de juiste beslissing door Edwards van vier nieuwe banden te voorzien, terwijl andere teams voor twee kozen. Edwards viel naar de zevende plek terug. Ook verbaasde Edwards vriend en vijand door nog wat brandstof te besparen, want één ronde voor het einde had hij volgens de teamcalculaties zonder brandstof moeten vallen. Het gebeurde niet en Edwards naderde Jimmie Johnson op 106 punten. “Hoe hij het deed, ik weet het niet”, aldus teameigenaar Jack Roush.
 
Crash Montoya
Alleen Juan Pablo Montoya werd na een crash als enige uitvaller genoteerd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet