Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Timo Scheider wint race en titel (upd)

timo_vuist_emotie

Yesss... Timo Scheider heeft zijn eerste DTM-titel binnen

Zijn derde overwinning van het seizoen was voldoende voor Audi-coureur Timo Scheider om voor het eerst in zijn loopbaan en in zijn achtste DTM-seizoen de titel in de prestigieuze toerwagenklasse binnen te halen. Tijdens de extreem goed bezochte finale op het circuit van Hockenheim, waar 165.000 toeschouwers voor een nieuw bezoekersrecord zorgden, eindigde Scheider voor zijn directe opponent, de Schot Paul di Resta. Die was op de tweede plaats de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder. Voor onze landgenoot Christijan Albers duurde zijn laatste race van dit jaar in de DTM slechts kort: hij was al in de tweede ronde uit de race.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


start_hockenheim
Start van de race: Scheider (midden) rijdt naar de eerste plaats, Ekström (rechts) maakt ruimte

Alle ogen waren gericht op het duel tussen Scheider en Di Resta: voor de vierde keer sinds de heropleving van de serie in 2000 werd de titelstrijd tijdens de finale beslist. Daarbij had Di Resta als tweede in de startopstelling achter uittredend kampioen Ekström de beste uitgangspositie van de twee, maar Timo Scheider had een perfecte start en schoof direct door naar de eerste plaats, terwijl Di Resta door Ekström in de eerste ronde behoorlijk werd geblokkeerd. Hierdoor kon Jamie Green de tweede plaats overnemen, maar het was snel duidelijk dat hij zijn merk- en teamgenoot Di Resta natuurlijk niet al teveel in de weg zou leggen. Aldus geschiedde: in de derde ronde liet Green voor de Schot de deur open en zo was Di Resta tweede, direct achter Scheider.

albers_openingsfase
Voor Christijan Albers was de race helaa slechts van korte duur


Christijan Albers was op dat moment al uit de wedstrijd. In de tweede ronde werd zijn auto bij het aanremmen van de hairpin van achteren hard geraakt door die van Audi-merkgenoot Markus Winkelhock, nadat die op zijn beurt weer was getoucheerd door Mathias Lauda. Alledrie de rijders vielen uit, evenals korte tijd later Susie Stoddart, wier auto ook in de chaos nog getroffen was. Albers had zich duidelijk meer voorgenomen voor zijn laatste race van het seizoen. “Waardeloos. Ik had een goede start en al een paar mensen ingehaald. In de warm-up ging het ook heel goed, dus ik wist dat mijn auto snel genoeg was”, mopperde hij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet