Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Jeroen Bleekemolen zevende in Formule Ford World Finals

De Formule Ford World Finals, wat velen van ons nog steeds trouw het Formule Ford Festival genoemd, is gewonnen door de 18 jarige Brit Jenson Button. Hij eindigde daarmee voor Daniel Wheldon en de als derde geklasseerde Nicolas Kiesa. Beste Nederlander werd Geva-coureur Jeroen Bleekemolen. Hij kwam als dertiende in de Finale.

"Daar had ik wat geluk bij het uitvallen van drie anderen en pakte na een aantal geslaagde inhaalakties een zevende plaats. Op zich vond ik het een heel leuk weekend, waarbij het tijdens het testen al heel erg hard ging. Zowel op de natte als op een drogende baan ging het bijzonder snel. Ik had de pech dat ik in de zwaarste heat werd ingedeeld. Daar kwam ik als vierde uit tevoorschijn. In de halve Finales reed ik heel sterk. Maar er ging iets kapot waardoor het motormanagement overschakelde op een noodprogramma. Daardoor kreeg de motor teveel brandstof en werd ik uiteindelijk zevende. In de finale startte ik als dertiende en moest in het begin de mensen achter mij flink afhouden. Daarnaast moest ik mij con-centreren goed concentreren op de mannen die voor mij reden. Drie vielen er uit en de rest heb ik ingehaald."

Van de overige Nederlanders eindigde Walter van Lent als elfde. Voor Michel Florie en Van der Slick en Patrick Koel viel al eerder het doek.

De toekomstplannen van Jeroen lijken steeds duidelijker te worden. De Euroseries Formule Opel lijken momenteel de beste optie. Alhoewel de 16-jarige Aerdenhouter nog andere opties heeft. "Ik was op Brands Hatch de beste Swift rijder. Zij willen mij voor volgend seizoen een soort fabriekscontract aanbieden. Maar eerlijk gezegd heb ik het in de Formule Ford wel een beetje gezien. Ik moet hogerop om verder te komen en de Formule Opel lijkt nu de beste optie. Of dat bij een Nederlands of een ander team wordt, hoop ik binnenkort te vertellen."

Uitslag:
1. J Button (GB-Mygale) 15.36.547;
2. D. Wheldon (GB Van Diemen) 15.36.700;
3. N. Kiesa (Den-Van Diemen) 15.37.466
4. B. Horne (GB-Van Diemen) 15.43.211
7. Jeroen Bleekemolen met 15.45.778.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet