Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Wie neemt de laatste fles champagne mee naar huis?


r1_surink_80240

Zetec-klasse
In de Zetec-klasse draait het al het hele seizoen om het gevecht tussen Raymond Surink en Arthur van Uitert. Waar de twee ook rijden, onder alle omstandigheden, in de wedstrijden vinden de concurrenten elkaar. Dat heeft er dit seizoen al meerdere malen toe geleid dat de twee in het heetst van de strijd naast de baan belandden, maar veel vaker leverde het fraaie gevechten op. Uiteindelijk heeft Van Uitert de beste papieren voor de titel. De Dongenaar heeft nog maar twee punten nodig om zijn eerste autosportseizoen met een kampioenschap af te sluiten.

Debuut karter Thomas Knopper
Tijdens de Finaleraces voegt op zijn minst Thomas Knopper zich bij het veld. De topkarter debuteert hiermee in de Formule Ford en zal een geduchte concurrent zijn voor Van Uitert en Surink.

Beste instapklasse eenzitters
De Formule Ford is en blijft de beste instapklasse voor jong autosport talent dat het wil maken in de eenzitters. Tijdens de finaleraces zal dan ook een groot aantal karters, komend uit initiatieven als de kart-to-car challenge, aanwezig zijn om te proeven van de sfeer en de spannende autosport die de klasse te bieden heeft in de hoop volgend jaar ook van de partij te kunnen zijn. Maar first things first, want in de twee laatste races van het seizoen maakt het veld nog eenmaal jacht op Simon Knap en wordt de strijd om de Zetec-titel beslist.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet