Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

ADS: ETCC: Groeten uit Salzburg

salzburg_1
Het mediacentrum dateert van een jaar of tien geleden

Dit weekeinde vond op de Salzburgring in Oostenrijk de vierde editie van de FIA European Touring Car Cup plaats, na eerdere afleveringen in Vallelunga (2005), Estoril (2006) en op de Adria International Raceway (2007). Uw verslaggever was ter plaatse, onder andere voor zijn buitenlandse opdrachtgevers Autosport (Groot Brittannië) en Motorsport Aktuell (Zwitserland), en kon en passant dus ook voor AUTOSPORT.NL verslag doen van het evenement. Bovendien houd ik nu eenmaal erg van Oostenrijk, dus elke gelegenheid om daarheen te gaan, neem ik graag aan, en zeker in de buurt van Salzburg. Een kleine impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
salzburg_2

De Salzburgring, geopend in 1965, is een van de zeer weinige natuurcircuits in Europa, waarbij het baanverloop grotendeels wordt bepaald door de ligging in de heuvels nabij de Oostenrijkse stad Salzburg. Dat brengt wel wat nadelen met zich mee, vooral in het nauwe baangedeelte in de zogeheten "Nesselgraben", waar de ruimte tussen de twee rechte stukken bepaald niet erg breed is. Bovendien is het lastig voor de teams: vrachtwagens moeten via de weg links op de foto achter de pits worden opgesteld en zijn vanuit het pitcomplex, gelegen aan de weg ter rechterzijde, maar moeilijk bereikbaar, omdat ertussen nu eenmaal water zit...

salzburg_6

Maar gezellig is het wel op de Salzburgring. Het heeft altijd iets van vakantie, en ik ken geen enkel ander circuit waar je in de paddock zulke lekkere Schnitzels kunt eten. Nou ja, vroeger in "Enzingerhof"op de A1-Ring, maar daar wordt al een tijd niet meer geracet. Zeker op het terras in de zon, zoals die het afgelopen weekeinde volop scheen, lijkt het wel wintersport bij een skihut!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet