Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Ekström wint, titelstrijd blijft spannend

ekstrm_burnout
Blijdschap na zijn derde zege van het seizoen voor Mattias Ekström

De beslissing in de titelstrijd van de DTM is uitgesteld tot de finale over drie weken op Hockenheim. In een spannende wedstrijd op het circuit van Le Mans, die werd gekenmerkt door sterk wisselende weersomstandigheden, eindigde Paul di Resta achter winnaar Mattias Ekström als tweede en verkleinde daarmee zijn achterstand op klassementsleider Timo Scheider tot slechts twee punten. Christijan Albers had een perfecte start, maar werd door Jamie Green in de rondte geduwd en kwam daardoor niet verder dan de dertiende plaats.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


De situatie was net als eind juli op de Nürburgring: zou het regenen of droog blijven? Aanvankelijk was het nog droog en anders dan in de Eifel gokte Audi dit keer goed door alle rijders op slicks de baan op te sturen. Bij Mercedes was men minder fortuinlijk: daar werd op regen gespeculeerd en behalve routinier Bernd Schneider, die in dergelijke omstandigheden traditioneel op zijn best is, werden alle coureurs met regenbanden de baan op gestuurd. Dat bleek, in ieder geval in de beginfase van de race, de verkeerde keuze en al in een vroegtijdig stadium kwamen alle Mercedes-rijders binnen voor bandenwissels.

start_dtm_le_mans
Scheider op kop na fantastische start, Christijan Albers is al negende

Timo Scheider had een fantastische start en schoof direct door naar de eerste plaats, die hij vasthield totdat hij binnenkwam voor zijn eerste verplichte bandenwissel. Paul di Resta, die op dat moment dus al één keer gestopt had, was in geen velden of wegen te bekennen: de Schot was slechts elfde. Zo leek Scheider in een zetel op weg naar de titel. Ook toen Scheider de tweede keer stopte en opnieuw slicks liet monteren, leek er nog niks aan de hand, al waren velen wel wat verbaasd over zijn keuze. De regen werd immers steeds sterker. Paul di Resta, die een paar ronden later voor de tweede keer stopte, liet wel regenbanden monteren en dat bleek uiteindelijk de juiste keuze. Terwijl Di Resta meer en meer opklom en in de 35e ronde de tweede plaats overnam van de sterk rijdende lokale held Alexandre Prémat, moest Scheider nog een keer naar binnen voor regenbanden en viel daardoor terug. Hij werd uiteindelijk zesde. “We hebben het gewoon verkloot”, zei hij overduidelijk.

dr_ulricjh_bedenkelijk
Voor Audi-sportdirecteur Dr. Ullrich was de situatie nogal zorgelijk


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet