Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Tom Kristensen ongenaakbaar in Le Mans

mr_le_mans_kristensen
"Ik kan er ook niks aan doen": Tom Kristensen pakte in Le Mans de pole-position

Tom Kristensen en Le Mans, dat is iets speciaals. Niet alleen won de Deen acht keer de beroemde 24-uursrace op het circuit aan de Sarthe, ook in de kwalificatie voor de tiende en voorlaatste DTM-race van het seizoen in Le Mans was hij onverslaanbaar. Op het 4,185 kilometer lange Bugatti-circuit reed de Deen met zijn Audi A4 DTM een snelste rondetijd van 1.30,149 minuten en veroverde daarmee voor de tweede maal dit seizoen de pole-position. Jamie Green is de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder op de tweede plaats, gevolgd door titelverdediger Mattias Ekström. De beide DTM-titelkandidaten Paul di Resta en Timo Scheider starten vanaf de plaatsen vier en vijf.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


kristensen
Tom Kristensen in actie op het Bugatti-circuit

In de eerste sessie reed Paul di Resta de snelste tijd, terwijl Scheider bijna 0,7 seconde langzamer was. Het meest prominente slachtoffer was Gary Paffett, die strandde op de 16e plaats. Ook de beide dames Stoddart en Legge kwamen niet in de tweede sessie, evenmin als Lauda en Schumacher. Christijan Albers deed het goed en kwalificeerde zich opnieuw voor de tweede heat, evenals twee weken geleden in Barcelona.

premat_albers_segment_duel
Prémat en Albers op, of zelfs over de limiet

In die tweede heat ging de snelste tijd naar Martin Tomczyk. Christijan Albers kwalificeerde zich als veertiende met een tijd van 1.31,585. “Ik ben wel tevreden, ik had een redelijk goede ronde en heb het idee dat ik het maximale eruit gehaald heb”, aldus Albers na afloop. “Positief is dat we redelijk dicht bij de 2007-auto’s zitten. Het circuit ligt me wel, maar er hangt veel van het weer af. De verwachting voor morgen is regen en dat is voor mij niet goed.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet