Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Chris van der Drift steeds dichter bij de titel in Formula Master

Chris van der Drift reed op het aangepaste circuit van Imola naar een tweede plaats in de 13de ronde van de International Formula Master. De JD Motorsports rijder vergrootte hiermee in het rijdersklassement zijn voorsprong op zijn grootste concurrent Michael Ammermueller die slechts als vijfde over de finish kwam. Na de eerste race in Imola heeft Van der Drift een voorsprong van 17 punten op de Duitser. Met nog drie races te gaan en 30 punten te verdelen kan de Nieuw Zeelander met Nederlandse roots morgen de titel binnenhalen. Van der Drift moet morgen 5 punten meer halen dan Ammermueller. Mocht dat niet mogelijk zijn dan zijn de laatste twee races op het snelle circuit van Monza beslissend.

Chris van der Drift pakte gisteren alweer zijn zesde pole. Weliswaar met een minieme voorsprong van 29 duizendste op de Zwitser Fabio Leimer. Ammermuller verprutste zijn kwalificatie met een matige vierde tijd.
Na het opgang brengen van het 22 wagens tellende veld had Leimer een prima start en liet Van der Drift achter zich. De debuterende 17-jarige Esteban Gutierrez maakte indruk door al snel naar de derde plaats te rijden. De Mexicaan reed vorig seizoen in het Amerikaanse Formule BMW kampioenschap en won daar al gelijk 4 wedstrijden. Dit jaar maakte hij de overstap naar de Europese Formule BMW variant en pakte daar 7 overwinningen van de 14 races en het kampioenschp. Naar aanleiding van deze prestaties nodigde het Trident Racing team de rijder uit om het eens te proberen in de Formula Master. Dat er meteen een podiumplaats werd gehaald is een fantastische prestatie voor de jongeman uit Monterey, waar wij in de toekomst nog veel van gaan horen..

In de spannende eindstrijd kwam Chris van der Drift, door uitgekiend te rijden en banden te sparen, nog heel dichtbij Fabio Leimer. Op de finishstreep weet de Zwitser zijn voorsprong met 0,109 seconden net te behouden.

Imola uitslag Race 1:
1. Fabio Leimer
2. Chris van der Drift + 0.109
3. Esteban Guterriez + 3.300
4. Yuhi Sekiguchi +17.501
5. Michael Ammermueller + 17.729
6. Harald Schlegelmilch + 18.111
7. Bamber + 18.563
8. Josef Krall (op pole voor race 2)

Stand na 13 races:
1. Chris van der Drift 83
2. Michael Ammermuller 66
3. Fabio Leimer 55
4. Harald Schlegelmilch 37
5. Vladimir Arabadzhiev 29
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet