Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Generale repetitie tijdens NK Rotax Max te Genk (lang)

Onder auspiciën van de KNAF organiseerde Chrono bv haar derde NK wedstrijd op het hightech circuit van Genk (B). De wedstrijd, niet alleen meetellend voor het officiële kampioenschap maar ook tellend voor de tickets naar de World Finals, in november dit jaar, trok vele buitenlandse rijders die gebruik maakte van deze wedstrijd, aangezien hier over twee weken de Euro Rotax Max Challenge zal plaatsvinden.

Tekst: Dave Ritzen
Foto’s: Michael Melis

Micromax
Slechts negen deelnemers maakte hun opwachting om van start te gaan. Met een verschil van 0.100sec. was het Joey Damiaans die de pole position pakte. Gevolgd door Sturgis Lammes en Patrick de Hoop. De van P3 vertrekkende de Hoop had echter direct na de start de leiding genomen en ging zo als eerste de Paul Lemmens-curve in. Lang duurde dit echter niet. Het werd een spetterende heat waarin vrijwel elke ronde van positie werd gewisseld. Uiteindelijk vormden zich twee groepjes van drie coureurs. Met nog een ronde voor de finish was het Damiaans voorop, gevolgd door Lammes en de Hoop. De tweede groep werd gevormd door de coureurs Max Zegers, Milan Evers en Max Timmermans. Zij volgde de kopgroep op luttele seconden. Toch was het uiteindelijk Lammes die de meeste punten pakte, gevolgd door de Hoop en Damiaans.

micromax_0

Op zondag waren de weersomstandigheden van diens aard dat een regenafstelling van de karts de juiste keuze zou zijn. Direct na de start van heat twee weet Damiaans de leiding te nemen en geeft deze niet meer uit handen. De Hoop probeert wel nog een paar maal aan te vallen, maar Damiaans pareert deze telkens weer. Kort daarachter zitten Lammes en Timmermans en proberen aansluiting te vinden.

Door een stuurfoutje van de Hoop neemt Lammes zijn positie over en maakt zijn opmars richting Damiaans. Echter is het gat dan al te groot en uiteindelijk kan Damiaans de overwinning op zijn conto schrijven. De Hoop probeert nog een aanval te plegen bij Lammes in de allerlaatste bocht. Echter weet De Hoop stand te houden zodat hij tweede wordt en Lammes derde.

micromax_1

De laatste heat was van ongekende spanning. Damiaans, Lammes en De Hoop vormen al snel de leiding. Damiaans weet in eerste instantie iets weg te rijden maar na twee ronden komen beide rijders weer terug. Ondertussen laat ook Timmermans zich zien. Echter van korte duur want de drie coureurs die eigenlijk al het hele weekeinde voorin waren te vinden maken er een leuke wedstrijd van. De Hoop nog altijd rijdend op die derde positie kijkt de kat uit de boom en ziet Lammes aan Damiaans voorbijrijden vlak voor de chicane. Een ronde verder zijn de rollen weer omgedraaid, helaas kan De Hoop hier geen gebruik van maken, en dat terwijl hij de punten het hardste nodig heeft voor het kampioenschap. Tot twee ronden voor het eind blijft De Hoop derde totdat Damiaans iets te veel ruimte geeft en De Hoop uiteindelijk derde wordt, achter Lammes en Damiaans.

Dagresultaat:
1) Sturgis Lammes
2) Joey Damiaans
3) Patrick de Hoop
4) Max Timmermans
5) Milan Evers

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet