Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Simon Knap kan titel veroveren tijdens Wijzonol Trophy


Riante voorsprong
Met 190 punten gaat Knap riant aan de leiding. De piloot van het KTG-team heeft liefst 61 punten voorsprong op runner-up Rogier Jongejans, die met een persoonlijke score van 129 op zijn hoede moet zijn voor John Svensson (126) en Liroy Stuart (112). Er moet al met al wel iets raars gebeuren wil Simon Knap tijdens de Wijzonol Trophy niet kampioen worden. "Het zit er inderdaad dik in’’, geeft ook de coureur aan. "Natuurlijk zal ik ook dit weekend weer proberen om de twee manches op Circuit Park Zandvoort te winnen. Maar het hoofddoel is uitrijden en genoeg punten pakken om de titel veilig te stellen.’’

480_podium_1287
Simon Knap (links) op het podium naast Tom Coronel.

Opstapklasse
De Formule Ford is al sinds de jaren zestig de opstapklasse voor talenten die het verder willen schoppen in de open racewagens. Is Simon Knap dit seizoen ook aan zijn laatste kilometers in de Formule Ford bezig? "We zijn inderdaad aan het kijken of we volgend jaar een overgang kunnen maken. We denken daarbij aan de Formule BRL’’, verklapt Simon Knap.

Schermutselingen
Maar eerst zijn er de races op de Wijzonol Trophy. Voor de ereplaatsen in het klassement zijn er nog de nodige schermutselingen te verwachten. Want naast de reeds genoemde rijders zitten ook Jeroen Mul (vijfde in de Duratec-klasse met 90 punten), Jennifer van der Beek (88), Henk Vuik junior (85) en Michel Florie (83) bijzonder dicht bij elkaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet