Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Simon Knap kan titel veroveren tijdens Wijzonol Trophy

480_knap

Met zes zeges en drie tweede plaatsen is Simon Knap dit seizoen heer en meester in de Formule Ford Duratec. Komend weekend, tijdens de Wijzonol Trophy, kan de 19-jarige coureur zich kronen tot de eerste kampioen uit het Dutch Power Pack 2008. "Het gaat echt super dit jaar’’, aldus de succesvolle KTG-rijder.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Fast Company

Simon Knap is bezig aan zijn vierde seizoen in de Formule Ford. In 2007 eindigde de inwoner van Assendelft nog als vierde in het klassement; dit jaar maakt hij een enorme progressie in zijn prestatiecurve. Met negen podiumplaatsen in tien races en daarnaast ook nog eens acht bonuspunten voor pole positions en snelste raceronden, is Simon Knap niet te stuiten.

480_knap_tom1_r2

Mooie strijd Knap-Coronel
Zelfs topcoureur Tom Coronel, die tijdens de vorige wedstrijd op Zolder in de gastrijdersauto van Geva Racing stapte, had moeite om Simon Knap voor te blijven. "Ik heb echt genoten om tegen iemand als Tom te mogen strijden’’, glimt Simon Knap nog na. "Na afloop vertelde Tom dat hij, vanaf het moment dat ik ‘m had ingehaald, bij mij had afgekeken welke lijnen je op Zolder in een Formule Ford moet rijden. Dat is natuurlijk mooi om dat van een topper te horen’’, aldus Simon, die de geroutineerde Tom Coronel op de meet wel een kleine tel voor moest laten. "Maar ik hoorde van mensen, die langs de kant de wedstrijd hadden gevolgd, dat het een prachtig gevecht was om te zien. Mooi toch!’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet