Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Berghem is 'place to be' a.s. zarterdag voor finale DRMC

drmc_prev4

De finale van de Chrono Dutch Rotax Max Challenge staat dit jaar eerder op de agenda dan voorgaande jaren. Natuurlijk is dit het gevolg van het officiële Nederlands Kampioenschap, dat vier van de acht wedstrijden betreft. De komende wedstrijd in Berghem is een zeer belangrijke. Naast het feit dat het in het tussenklassement erg close is, telt ook deze wedstrijd mee voor de uitzending naar de World Finals.


Op de Estoril lay-out van Kartbaan Berghem zullen alle Rotax klassen na een zomerstop weer in actie komen. Met twee snelle chicanes vormt de Estoril lay-out een uitdagende baan waar het op veel punten op de kwaliteiten van de rijder aan komt.

Met de huidige stand in het tussenklassement beloofd het een spannende dag te worden. Beginnende met de Micro Max klasse waar Kuijer en de Hoop na aftrek samen het tussenklassement met 107 punten leiden. Sven Robeerst volgt op de tweede plek met 103 punten. Als Joel Affolter in de Mini Max klasse zijn overwinningen van afgelopen twee rondes weet voort te zetten, grijpt de door Dobla ondersteunde rijder de titel. De marge is echter slechts 3 punten met Marijn Kremers.

Axel van de Burgt staat aan de leiding van het Junioren klassement. Met 110 punten – na aftrek – heeft de Kombi Kart rijder drie punten voorsprong op Peter Hoevenaars en 10 punten op Kay van Kemenade. Het Belgische talent Nicolas Claes leidt momenteel het Rotax Senioren klassement. Na een overwinning tijdens de eerste ronde kende de Belg minder geluk en liggen Indy Dontje en Joey van Splunteren met slechts 1 punt achterstand op de loer.

Anko Smilda gaat aan de leiding van de Olympische klasse en heeft met 105 punten een voorsprong van slechts 3 punten op Roy van Deijne. Maik Barten won afgelopen twee wedstrijden in de DD2 klasse, het verschil met Sander Beuvink na aftrek is echter slechts 6 punten. Ook hier is nog van alles mogelijk. Dennis Kroes is op titel koers in het DD2 Master klassement. Met 8 punten voorsprong op Carl Cleirbaut lijkt Kroes – die al twee overwinningen behaalde – favoriet.

Kortom, “the place to be” is aanstaande zaterdag in Berghem!

Download tussenklassement inc. aftrek resultaat (pdf)

Tijdschema
Nieuwsbrief
Deelnemers

Oproep
Ben je overgestapt naar een ander team, heb je iets te vertellen over je kartprestaties, verleden en toekomst? Vul dan dit formulier in. De speaker zal uw informatie tijdens de Chrono Rotax Max wedstrijden omroepen om zo uzelf als evt. sponsors naamsbekendheid te geven.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet