Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

ADS: FIA GT: Groeten uit Spa

24h_spa_1

Er is volop belangstelling voor het nieuwe Dutch GT4 Championship, dat komend jaar de eredivisie van de nationale autosport wordt. In de paddock van Spa staat een tent met daarin twee voorbeelden van GT4-bolides, zoals die in het Dutch GT4 Championship kunnen rijden: de Aston Martin N24 van Madeno Racing en de splinternieuwe Porsche 997 GT4, die is ontwikkeld door GT3.NL, de autosportafdeling van Porsche Centrum Eindhoven van Paul van Splunteren. Hier plakt coureur/ondernemer/journalist Van Splunteren, die dit weekend ook tijdens de 24-uursrace uitkomt (natuurlijk met een Porsche) de stickers op de nog maagdelijk witte auto.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

24h_spa_2

De prijs voor de meest originele hospitality gaat zonder enige twijfel naar Reiter Engineering, dat zijn uit de ADAC GT Masters bekende skihut ook liet opbouwen in het rennerskwartier van Spa. Je kunt in de Ardennen af en toe wel skiën of langlaufen, maar met de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen ligt die associatie nou niet bepaald voor de hand. Hans Reiter blijft zijn Beierse afkomst echter trouw, al wordt de catering verzorgd door een Oostenrijks team.

24h_spa_3

Een van de vele klasses die dit weekend in het bijprogramma van de 24 Uur van Spa rijden, is de Italiaanse Porsche Carrera Cup. In merkencups zijn sponsors die als directe concurrenten van het merk en/of de seriesponsor gelden, doorgaans verboden. Maar ja, wat doe je, wanneer je als merk een cup organiseert, en een van de deelnemers dezefde naam heeft als de merknaam van misschien wel je grootste concurrent?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet