Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

ADS: Sportscars: Groeten uit Le Mans 2

le_mans_25
Een nieuw bord bij de ingang van het circuit heet bezoekers in tien talen welkom

De 24 Uur van Le Mans zijn weer achter de rug. De gemiste slaap is ingehaald (nou ja, enigszins), de natte kleding weer droog en de thuisreis ging goed, ondanks aangekondigde blokkade-acties van Franse vrachtwagenchauffeurs onder de aanduiding "Operation Escargot". Slakken vinden we prima, maar alleen om te eten! Er zijn nog diverse impressies vanuit Le Mans die we graag tijdens het weekeinde al online gezet hadden, maar helaas werkte de techniek niet helemaal mee zoals gepland. Bij deze echter alsnog.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
le_mans_26
Naast het circuit is een bezoek aan het automuseum een must. Tal van Le Mans-winnende auto's staan er opgesteld, plus een heel aantal normale straatauto's, met, en dat zal niemand verwonderen, vooral veel aandacht voor Franse merken.

le_mans_27
De auto van de eerste - en tot nu toe enige - Japanse zege op Le Mans, de winnende Mazda uit 1991


le_mans_28
Paars en wit is niet alleen het kenmerk van Van Merksteijn, maar ook van de beroemde Silk Cut-Jaguars


le_mans_29
Maar natuurlijk komen ook de Franse auto's niet tekort, met blauw als overheersende kleur, zoals bij de DB met Citroën-motor uit 1948 (nummer 42)

le_mans_30
Van recenter datum is de winnende Audi uit 2002


le_mans_31
En wel heel mooi: alle Le Mans-winnaars als miniatuur


le_mans_32
De officiële shop van de 24 Uur van Le Mans is de afgelopen winter verplaatst van het hoofdkantoor van de ACO naar het museum. Kleding, boeken, posters (ook herdrukken) en tal van souvenirs zijn hier te vinden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet