Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Groeten uit Le Mans 1 - 2008

le_mans_1
Per nieuwe Audi A4 Avant naar Le Mans: bepaald geen straf!

We zijn er weer! In Le Mans, voor, in ieder geval volgens uw verslaggever, één van de mooiste autosportevenementen van het jaar. Dit jaar is het de 76e editie van de traditionele 24-uursrace, met voor het eerst sinds vele jaren weer eens een echt serieuze strijd om de zege tussen Peugeot, dat theoretisch in het voordeel is qua snelheid, en Audi, dat het zou moeten hebben van zijn betrouwbaarheid. Bovendien met flinke Nederlandse inbreng dit jaar, dus alle reden om de race goed te gaan volgen!

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
le_mans_2

Na twaalf keer kennen ze uw verslaggever in Le Mans inmiddels wel, maar het is toch altijd weer een hele geruststelling als de beloofde toegangs- en parkeerkaarten er ook inderdaad blijken te liggen. De wegen van de organiserende ACO zijn immers ondoorgrondelijk... Een nieuwe ervaring was het om in de perszaal in het Nederlands te woord gestaan te worden. Inez van Donselaar, oorspronkelijk afkomstig uit Utrecht, verhuisde twee jaar geleden om amoureuze redenen naar Le Mans (is er een betere reden denkbaar?) en werkt dit weekend als hostess achter de balie in de perszaal om een deel van de ruim 2.500 geaccrediteerde journalisten bij hun werkzaamheden te assisteren. Leuk om in dit Franse bolwerk ook landgenoten tegen te komen.

le_mans_3

Bij het Nederlandse Porsche-team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur was er vanmiddag al volop activiteit in de pitbox, en dat zonder dat er nog maar een meter gereden was. De reddingwerkers van de organisatie waren op zoek naar een mogelijkheid om een bergingsoefening te doen en vonden bij het Nederlandse team gastvrij onderdak. Armand Broekmans deed voor de gelegenheid dienst als "dummy" en moest geduldig toestaan hoe de "rescue marshals" voorzichtig hun werkzaamheden op hem uitvoerden. Gelukkig allemaal niet echt, maar wel geruststellend dat de dames en heren weten wat ze moeten doen als het eens wel echt is...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet