Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

ADS: WTCC: Groeten uit Pau

pau_7
Blik van boven op het stratencircuit in Pau, waar de Formule 3 Euro Serie traint

Ook dit weekend zijn er weer tal van interessante autosportevenementen: de Jubileumraces op Zandvoort, de testdag in Le Mans en de traditionele "Grand Prix Automobile de Pau", waar naast de WTCC en de International Formula Master dit jaar ook de Formule 3 Euro Series weer in actie komt, na een afwezigheid van twee jaar. Uw verslaggever kan dit jaar, omdat nagenoeg alle WTCC- en DTM-races samenvallen, helaas alleen maar naar Pau en Macau om het WTCC te volgen, maar dat zijn natuurlijk bepaald niet de slechtste evenementen op de kalender... Stratencircuits zorgen altijd voor extra spektakel, en Pau is een van de meest historische races in de geschiedenis van de sport.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productionspau_6

Inherent aan een stratencircuit is dat er veel schade gereden wordt. Zo doen de afsleepdiensten goede zaken, zoals hier bij de Franse Formule 3-coureur Jules Bianchi, die zowel in de kwalificatie als in de race crashte.

pau_8

Met veel bezoekers is het evenement ongetwijfeld goed voor de lokale economie, net als de historische Grand Prix, die vorige week verreden werd. Maar niet iedereen is er even enthousiast over, hetgeen blijkt uit dit spandoek met daarop de vraag: "De Grote Prijs, tegen welke prijs?", te zien op een huis langs het parcours.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet