Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Afgetekende winst Simon Knap, prachtig podium Jennifer van der Beek


Opnieuw toont Knap aan in het tweede deel van het circuit over de beste auto te beschikken en rijdt meters weg. Daarachter krijgt Svensson het aan de stok met Jongejans en Florie met Van der Beek. Dit viertal komt bij elkaar en raakt in gevecht waardoor Knap alleen nog maar makkelijker kan wegrijden. Terwijl Svensson een aanval van Jongejans weet af te slaan en vervolgens afstand neemt weet Van der Beek met een fraaie uitremactie voor de Audi S Florie van de vierde plaats te verdringen. Op enige afstand van Florie vormt zich een vechtend groepje met Van Dongen, Vuik, Stuart en een wat teruggevallen Kalff.

480_uitert_spin_7092

Daarachter weet Surink Van Uitert te passeren en omdat de winnaar van race één vervolgens spint is hij meteen kansloos voor een tweede dagzege.

480_jennifer_actie_7109

De opmars van Van der Beek is echter nog niet ten einde. De snelle jongedame probeert bij de Audi S nu ook Jongejans uit te remmen maar als dat niet lukt, zet ze haar Mygale op het rechte stuk naast de nummer drie. Florie profiteert van deze actie en zet zijn auto aan de buitenkant naast het duo. Met drie auto’s naast elkaar gaat het richting de Tarzanbocht. Van der Beek toont haar vechtersmentaliteit, remt Jongejans uit terwijl Florie aan de andere kant Jongejans passeert. Naast elkaar gaan Van der Beek en Florie richting de Gerlachbocht, Van der Beek dreigt een keer en houdt haar lijn en pakt zo definitief de derde positie. In de laatste ronden probeert Florie nog wel een aanval te plaatsen maar Van der Beek geeft geen krimp en pakt achter Knap en Svensson haar eerste Duratec-podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet