Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Afgetekende winst Simon Knap, prachtig podium Jennifer van der Beek

480_knap_tv_7162

Vanaf poleposition heeft Simon Knap ook de tweede Formule Ford wedstrijd van het Pinksterweekend op zijn naam geschreven. Een prachtige wedstrijd reed Jennifer van der Beek door na felle gevechten met een tweetal spectaculaire uitremacties Michel Florie en Rogier Jongejans te passeren en achter John Svensson beslag te leggen op een derde podiumpositie. In de Zetec Cup pakte Raymond Surink zijn eerste overwinning, op de voet gevolgd door Jan Steenhart. De winnaar van race één Arthur van Uitert spinde en werd derde.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra 

Als laatste wedstrijd van de Pinksterraces mogen de Formule Fords om 18.15 uur de baan op. Helaas was de schade bij Robert Howe te groot om nog van start te gaan terwijl Vincent van der Valk zijn versnellingsbak niet meer vervangen werd en ook aan de kant bleef.

480_knap_actie_7060

Met een uitstekende start pakt Simon Knap de kop terwijl John Svensson profiteert van een mindere start van Rogier Jongejans en de tweede plaats overneemt. Jongejans krijgt door zijn mindere start Michel Florie naast zich maar houdt de binnenkant van de Gerlachbocht en hoeft daardoor niet nog een plaats af te staan.

480_groep_kalff_7063

Achter Florie sluit Jennifer van der Beek goed aan terwijl achter de snelle dame een gaatje valt richting Jan Paul van Dongen, Allard Kalff, Henk Vuik, Liroy Stuart, Jeroen Mul en de leider in de Zetec Cup Arthur van Uitert, die op zijn beurt op de huid wordt gezeten door Raymond Surink en Jan Steenhart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet