Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Karters maken kans op gratis Formule Ford-test

nk1_berghem_4

Waar karting wordt gezien als kweekvijver voor de autosport, is Formule Ford de kraamkamer voor toekomstige Formule-auto talenten. Dus lijkt het een goed idee om karters te interesseren voor een overstap naar de Formule Ford. Om dit initiatief kracht bij te zetten, is de Formule Ford Club Holland benaderd om aan het initiatief van Chrono Karting, ACS Racing en raceXpress mee te doen. Het idee is om karters kans te laten maken op een gratis test in een Formule Ford.


Tekst: Marc Kok, fotografie: Michael Melis - Autosport.nl

De Kart-2-Car Challenge 2008 is een competitie, waarbij in het Chrono/KNAF Rotax Max NK 2008 punten kunnen worden behaald. De karter die dat het beste doet, verdient een ééndaagse FF-test. Deze zal worden gehouden op Circuit Park Zandvoort.

nk1_berghem_2

Wie kunnen er meedoen?
Wie kunnen zich allemaal inschrijven voor deze competitie? Ten eerste dienen de rijders of rijdsters geboren zijn tussen 1 februari 1988 en 1 februari 1993. Bovendien dienen de karters deel te nemen aan de Max- senior of DD2 divisie. Daarnaast moeten de coureurs ingeschreven hebben voor alle vier Chrono Rotax Max NK's, die in mei, juni, september en oktober op diverse kartcircuits verreden zullen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet